Патриотите доволни от министерските си постове, Сидеров става шеф на парламентарната група

3490
Патриотите доволни от министерските си постове, Сидеров става шеф на парламентарната група
Снимка: БГНЕС

Задоволство от факта, че Обединени патриоти са получили желани от тях ресори изрази лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който ще бъде вицепремиер с ресор икономика и демографска криза.

Той подчерта, че ОП не са се борили за места, а за ресори.

"Ние се борим за тези ресори, които са приоритетни в нашата програма. Аз специално не мога да си изкривя душата, че не съм доволен от това, че получихме тези ресори, които са приоритетни за нас. Икономиката и демографията, които са доста мащабни - в това ведомство влиза земеделие, донякъде финансите. В демографията влиза социалното министерство, българите в чужбина също", коментира бъдещият вицепремиер, цитиран от Канал 3.

"Направихме взаимно споразумение, в което да се разпределят отговорностите. Не разбирам това постоянно говерене за постове и места", отсече още Валери Симеонов в парламентарните кулоари.

Излъчването на лидерите на двете партии НФСБ и ВМРО като вицепремиери е ясен знак за поемане на отговорност. Това пък каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров във връзка с обявения персонален състав на правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, предаде Фокус.

Сидеров заяви, че участието на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов е гаранция, че „Обединени патриоти“ се ангажират не само отстрани, а с цялата отговорност и със съзнанието ,че участието във властта носи негативи.

„Оттук нататък ще трябва много сериозна дейност и действия буквално всеки ден, за да не позволяваме да се гледа на нашата коалиция и на участието ни във властта като на вид службогонене“, коментира Сидеров.

Официално: ГЕРБ обяви състава на кабинета "Борисов 3"

Пресцентърът на ГЕРБ разпространи състава на бъдещия кабинет на Бойко Борисов. Без изненади премиер на страната ще е лидерът на партия...

Според него Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са хора с енергия и амбиция да покажат, че може в техния ресор да се променят нещата към добро. „Моята грижа и задача ще бъде парламентарната група да бъде дисциплинирана“, посочи Сидеров и поясни, че вероятно той ще е председател на групата. Сидеров уточни, че ако няма добра дисциплина и контрол, мнозинството не е стабилно.

„Направили сме едно споразумение, което е определило какви програмни намерения имаме, ще ги следваме и ще контролираме това, което вършат министрите“, допълни Сидеров и поясни, че това, че „Обединени патриоти“ са в коалицията не означава, че няма да има критика. „Не сме търсили някакви точни аритметични пропорции и съотношения. Гледахме да е екип, който да работи“, каза той. Според него трябва да се работи екипно.

На въпрос какво ще прави Лиляна Павлова като свърши председателството на ЕС, Сидеров обясни, че тя ще има какво да върши, защото работата по него продължава и след това. „Там идеята е България да използва този шанс, да се чуят нашите искания“, коментира Сидеров. Според него тепърва ще се чуват всякакви анализи и коментари.

„Това беше възможната коалиция. Това беше вотът на хората. Ние запазваме своята критичност към ЕС, защото има много в него да се реформира, но реалностите са такива. Не искаме да създаваме нестабилност и конфронтации“, заяви Сидеров.

Според него сега ще се види че патриотите са конструктивни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика