ПЕС: ЕС да подкрепи страните-членки под бежански натиск

37065
ПЕС: ЕС да подкрепи страните-членки под бежански натиск
Снимка: БГНЕС

ПЕС настоятелно призовава ЕС да мобилизира капацитета и ресурсите си, за да подкрепи страните-членки, които са под силен бежански натиск. Обещанията, направени от страните членки на ЕС да увеличат хуманитарния достъп до Сирия трябва да бъдат подкрепени. Това се казва в приетата вчера декларация на заседание на ръководството на ПЕС, на което присъства и президентът на партията Сергей Станишев.

Според социалистите всички ангажирани страни трябва да се съгласят първо да защитят цивилното население в Сирия и да дадат възможност за безпрепятствени доставки на хуманитарна помощ.

Отварят старите казарми в Харманли за бежанци

Бившите казарми в Харманли, които бяха отремонтирани с пари от бюджета преди година, от днес ще бъдат населени с бежанци. Лично главн...

"Ние също полагаме усилия за увеличаване на финансовата помощ за бежанците в региона. ПЕС ще продължи да настоява за съгласуван отговор на ЕС с оглед на ситуацията в Сирия или чрез установените механизми на ООН, или чрез общоевропейска инициатива.

Предизвикателствата, пред които е изправена международната общност, за да отговори на тези масови зверства, показва нуждата от намирането на механизъм за многостранен отговор", пише още в документа.

В обръщението си европейските социалисти заявяват още, че ПЕС ще продължи работата си да подсили и подкрепи прогресивните и демократични сили в Сирия и изграждането на бъдещето й в мир, просперитет и демокрация.

 

До дни става ясен размерът на помощта, която ЕК ще ни отпусне за бежанците

Очакваме до няколко дни да получим решението на Европейската комисия за размера на помощта, която ще се отпусне на България за справяне...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика