Петков: Другите партии сякаш не се готвят за реален дебат на изборите

4338
Петков: Другите партии сякаш не се готвят за реален дебат на изборите
Снимка: БГНЕС

АБВ ще бъде подложена на много голям натиск в рамките на предизборната кампания за местите избори. Това заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков пред "Фокус".

Според него тези избори ще бъдат истинско предизвикателство за партията. „Предизвикателството е огромно. Ние ще бъдем подложени на много сериозен натиск и от ляво, и от дясно, но този път срещу нас ще бъдат ползвани инструменти на местната власт, но това още повече ни амбицира”, коментира Петков.

АБВ е търсен партньор за изборите, заяви Румен Петков

ПП АБВ е търсен партньор за предстоящите избори и почти всички политически сили желаят разговори с нас. Това заяви днес във Варна Руме...

По думите му другите политически формации сякаш не се готвят за реален политически дебат. Зам.-председателят на АБВ каза още, че е важно МВР да вземе мерки срещу купуването на гласове сега, защото е твърде вероятно след седмици този процес вече да е приключил в определени райони на страната.

„И държавата, и институциите имат много сериозен ангажимент да създадат условия за привличане на участници в изборния процес, привличане на избиратели, а не да направим поредните избори, които ще донесат огорчение и отвращение“, посочи още Петков.

Той изрази притеснение относно организацията и провеждането на изборите. „Притеснен съм, защото например в някои от софийските райони изборът ще бъде изключително тежък. Същото важи и за Варна и Пловдив, тъй като ще има гласуване за кмет на града, за кмет на района, за кмет на село, което е в района, за общински съветници с евентуален преференциален вот, както и за референдум”, коментира Румен Петков.

Той заяви още, че продължават активни разговори и се очертават общи кандидатури на АБВ с други партии в близо 15 общини. 

Румен Петков: АБВ ще води чиста кампания

ПП АБВ ще води чиста кампания и в прекия, и в преносния смисъл. Това каза при посещението си във Велико Търново зам.-председателят на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика