Пиарът на Лозан Панов: Опитах да го убедя да не се кандидатира

11118
Пиарът на Лозан Панов: Опитах да го убедя да не се кандидатира
Снимка: БГНЕС

Когато на 29 септември тази година Лозан ни сподели намерението си да се кандидатира като независим кандидат, аз се опитах да го разубедя. Това написа във Facebook Ивет Добромирова, човекът, който стоеше зад подготовката на предизборната кампания на кандидат-президентът Лозан Панов.

Припомняме, че според последните данни на ЦИК той получава едва 52 591 гласа (3,37%), което го нарежда след кандидата на "Възраждане" Костадин Костадинов, който е с 4,01%.

"Не излиза математиката", му казах. Няма как да преодолееш 600 k (модерно е така да го изписваме, нали) гласа на ГЕРБ. Нито има как да преодолееш 58% одобрение за Радев. И накрая, но най-вече, няма как да преодолееш 60% от ДБ, които биха подкрепили Радев още на първи тур. Помните, това изявление направи самият ген. Атанасов горе-долу към този момент. Оказа се, че наистина ДБ имат такова изследване и наистина това е вярно", написа Добромирова след изборите.

По думите от ДБ са се заявили като опозиция на Лозан Панов веднага след първото му интервю, в което той определи Радев като "фалшив герой". "Тогава срещу него застанаха и 90% от инициативния му комитет, начело с всички от "Правосъдие за всеки", допълва разказа си тя.

"Колеги", колкото и да късате ризи за това какъв провал е кампанията на Лозан Панов, ако сте професионалисти, би трябвало да сте видели, че единственият кандидат, който проведе кампания се казва Румен Радев. Тази кампания стартира тогава, когато трябва да стартира една кампания - преди повече от година с вдигнатия юмрук и протече по всички правила на една политическа кампания", пише Добромирова.

Публикуваме пълното ѝ мнение без редакторска намеса:

Не дължа този пост нито на приятелите си, нито най-вече на неприятелите си. Дължа го на истината. Тази ужасна и гадна истина. И на историята. Защото за пореден път, без да искам, бях част от историята и много, ама много се гордея с това. И сега ще видите защо за тези неща не се говори впоследствие, а по време. Ще имате възможност да направите разликата.

Кандитатирането на Лозан Панов

Когато на 29 септември тази година Лозан ни сподели намерението си да се кандидатира като независим кандидат, аз се опитах да го разубедя. "Не излиза математиката", му казах. Няма как да преодолееш 600 k (модерно е така да го изписваме, нали) гласа на ГЕРБ. Нито има как да преодолееш 58% одобрение за Радев. И накрая, но най-вече, няма как да преодолееш 60% от ДБ, които биха подкрепили Радев още на първи тур. Помните, това изявление направи самият ген. Атанасов горе-долу към този момент. Оказа се, че наистина ДБ имат такова изследване и наистина това е вярно.

"Дължа го на свободните и демократични хора, които лидерите на ДБ ще оставят без алтернатива. Дължа им го и защото по някаква неясна за мен причина ДБ оставиха напълно доброволно антимафиотския фронт в ръцете на Радев и това никак не е Ок.", каза Лозан и разговорът приключи.

ДБ от своя страна и не само на ниво своите лидери, се заяви като опозиция на Лозан Панов веднага след първото му интервю, в което той определи Радев като "фалшив герой". Тогава срещу него застанаха и 90% от инициативния му комитет, начело с всички от "Правосъдие за всеки".

Фактите

Лозан Панов влезе в кампанията с 29% одобрение от страна на членовете на ДБ. Социолозите, които ни дадоха тези данни, бяха самите те дълбоко учудени и казаха, че те могат да бъдат резултат единствено и само от целенасочена кампания срещу него вътре в самото ДБ.

Лозан Панов имаше безрезервна подкрепа единствено и само от членовете на ДСБ и отчасти от Зелено движение в рамките на това, което смело всички наричат "кампания".

Кампанията

"Колеги", колкото и да късате ризи за това какъв провал е кампанията на Лозан Панов, ако сте професионалисти, би трябвало да сте видели, че единственият кандидат, който проведе кампания се казва Румен Радев. Тази кампания стартира тогава, когато трябва да стартира една кампания - преди повече от година с вдигнатия юмрук и протече по всички правила на една политическа кампания.

Като добавка Румен Радев и неговите правителства, които сами по себе си бяха част от тази кампания, защото тя така бе замислена и проведена, се радваха на безпрецедентен медиен комфорт, какъвто не са имали дори Жан Виденов и Иван Костов (и двамата известни с цензурата, която наложиха). Румен Радев нямаше и реална опозиция.

Безспорен факт е, че кампания за месец не се прави за за каквото и да било. Кампания с около 50 000 лв. също не се прави. И кампания без медии не се прави. Всички "свободни и демократични" медии работиха против Лозан Панов. Просто те бяха част от истинската кампания - тази на Радев, която беше съчетана и с кампанията на "Продължаваме промяната". Толкоз по въпроса за медиите у нас, но той е ключов принципно. И да, няма медии. Има полит.-пропаганда по стар и чуден образец.

Реално нито Герджиков, нито Панов са имали възможност да проведат кампания. Обиколките из страната и тв-студиата не са кампания.

В интерес на истината, трябва да кажа, че в "кампанията" на Лозан Панов не е имало рекламисти. Дори и тези от инициативния му комитет. Рекламистите са отговорни единствено за визиите и отчасти за слогъна и по тях, виждам, че нямате забележки.

Ако бъдете честни, трябва да признаете, че кампанията на Лозан Панов беше кампания за отговорно отношение към КОВИД и ваксиниране. В държавата, в която нивото на ваксиниране е като на страна от третия свят, мисля, е ясно защо Копейкин е преди Лозан Панов. Това от една страна, а от друга - дори и мислещите не отбелязват това като отличително за "кампанията" на Лозан, а това обяснява защо сме там, където сме по отношение на ваксините и пандемията.

И накрая, но не последно място - да завърша с това, с което започнах - математиката е такава, каквато беше и преди месец. А 29%-те процента одобрение от ДБ в началото, стигнаха до 36% в края.

Лозан Панов проведе своя кръстоносен поход на истината, защото това е неговият кръст и той си го носи. Аз съм горда, че бях негов оръженосец.

Последни данни: Герджиков не може да приближи Радев, Костадинов твърдо пред Панов

49.40% от гласовете на президентските избори вчера са отишли за държавния глава Румен Радев. Това показват данните на ЦИК при обработен...

И също така очаквам Костов да ми прати теменужка, защото "Ивет е виновна", стана новото "Костов е виновен". Но и това само по себе си е повод за гордост.

И всичко това далеч не е всичко, но оставям все пак и вие да помислите и анализирате малко, като се опитате да стоите на страната на истината. Ако можете.

И да, все още сме в ръцете на същото зло. Другарите добре си свършиха работата и този път. Лозан поне се опита да осветли това. Вие какво направихте?

Както каза Лозан: Когато си на страната на истината, плащаш цената на истината. Ние го направихме с чест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Възраждане" ще внесат доклада за "Боташ" в прокуратурата

Главчев към Радев: Който осуети предложените министри, ще носи отговорност

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента за "Боташ" (ВИДЕО)

Киселова: Парламентът ще се използва като предизборна платформа

Сваляне на служебното правителство: Варианти, единият доста реалистичен

"Вярвам, че ако няма катаклизми, ще разчитат на мен": Говори служебният министър на културата

Румяна Бъчварова: България е в конституционна криза и криза на демокрацията

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика