Плевнелиев за КТБ: Искам да се тръгне по пътя на парите

5699
Плевнелиев за КТБ: Искам да се тръгне по пътя на парите
Снимка: БГНЕС

"Искам да се тръгне по пътя на парите и да се намери кой ги е взел. Тези хора, които замазаха нещата и които носят отговорността за това, че институциите се провалиха по казуса КТБ, не са понесли отговорност за това, което се случи. Това е много жалко". Това заяви президентът на България (2012 г. - 2017 г.) Росен Плевнелиев.

"Казусът КТБ трябва да се разрови до дупка", отбеляза Плевнелиев. Той беше категоричен, че отговорните институции трябва да излязат и да дадат обяснение.

Плевнелиев се обяви против разсекретяването на стенограмата за КТБ, банковият сектор щял да пострада

Росен Плевнелиев се обяви срещу разсекретяването на стенограмата от консултативната среща при държавния глава на 29 юни 2014 г., свърза...

"Тогавашният шеф на ДАНС не каза нищо и произведе един никакъв доклад по случая, само и само за да представи нещо", допълни Плевнелиев в ефира на Нова телевизия.

В същото време обаче държавният глава смята, че президентската институция е изгубила своята тежест след решението на президента Радев да отвори стенограмата от разговорите за КТБ, проведени на 29 юни 2014-а между Плевнелиев и партийни лидери.

Actualno.com припомня, че стенограмата от Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Росен Плевнелиев от 29 юни 2014 г. показа политически спорове относно бъдещето на кабинета "Орешарски" и решение какво да се прави по отношение на банковата система, която е в стресов период след фактическото затваряне на Корпоративна търговска банка.

Стенограмата обаче беше публикувана със заличени части от текста – според президента Румен Радев това са имена на банки и финансови институции, различни от КТБ.

Плевнелиев: Ако съдебната реформа не е приоритет на кабинета, нищо друго няма значение

Ако съдебната реформа не е стратегически приоритет на сегашното правителство, нищо друго няма да има значение. Това мнение изрази в инт...

Росен Плевнелиев беше категоричен още, че трябва да се разсекрети и другата стенограма от 14 юли: "Имаше две консултации. Аз бях против и продължавам да съм против, но след като са отворили единия разговор, трябва да отворят и другия".

Относно наследника си на поста ген. Радев, той коментира: "В тези повече от 100 дни, в които президентската институция показа какво може, се допуснаха немалко грешки. Това ме изпълва с притеснение".

"Мажоритарният вот е много проблемен и не е добър за българската демокрация", смята Плевнелиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика