Плевнелиев: Заставаме зад върховенството на закона, а не на интересите

6360
Плевнелиев: Заставаме зад върховенството на закона, а не на интересите
Снимка: БГНЕС

Заставаме зад върховенството на закона, а не зад интересите. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на честванията по случай 6 май Денят на храбростта и празник на Българската армия, предаде "Фокус".

"На КСНС постигнахме политическо съгласие за стартиране на приоритетни проекти. От следващата година средствата за отбрана ще растат плавно до достигане на 2% от БВП. Високо е доверието на нашите партноьри към Българската армия. Геостратегическата обстановка в Европа и света се променя динамично. Налице е трайно влошаване на отношенията непосредствено до нашите граници", заяви Плевнелиев.

Президентът ще удостои с висше военно звание офицери от армията

На 5 май президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев ще удостои с висше военно звание офицери от Българс...

По думите му в миналото езикът на омразата е довел до две кървави световни войни. "Гражданското общество трябва да си даде сметка за риска. Днес, 70 години след победата над фашизма, е наложително да защитим принципите, които доведоха до траен мир в Европа. Заставаме зад върховенството на закона, а не зад интересите", каза още Росен Плевнелиев.

"Днес отново сме свидетели на вълна от популизъм и краен национализъм, на агресивна политическа реторика и използване на езика на омразата, това е крайно опасно и недопустимо. Историята ни е научила, че военните победи идват и си отиват, докато демокрацията и човешките права се отстояват ежедневно", подчерта президентът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика