Пликовете с пари във Фонда за лечение на деца се оказаха диск с изследвания

2478
Пликовете с пари във Фонда за лечение на деца се оказаха диск с изследвания
Снимка: БГНЕС

Пликът с пари, който според прокуратурата доказва, че бившият директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров е участвал в корупционни схеми, се оказа диск с резултати от изследвания.

Павел Александров беше арестуван в сряда, 20 април, заедно с още 7 служители на Фонда, а в четвъртък на Александров бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група.

Новият шеф на Фонда за лечение на деца демонстрира лоялност към Москов

Колкото вие знаете, толкова и аз знам. Така новият шеф на Фонда за лечение на деца в чужбина проф. Владимир Пилософ коментира зрелищнит...

В рамките на разследването срещу Александров са използвани Специални разузнавателни средства. Главното доказателство срещу него е видео, на което се вижда как лекар подава на Александров плик.

В плика всъщност се намира диск с резултатите от изследванията от скенер на пациент. Това е било едно от основните доказателства срещу екипа на фонда, който беше арестуван в сряда по време на показна акция на ГДБОП и специализираната прокуратура, съобщава Капитал.

В деня на операцията в някои медии беше пусната информация, че в кабинета на директора на фонда са намерени "пликове с пари" и че има доказателства за взимани от родители подкупи и "отклоняване към лични сметки" на средства от фонда.

След операцията премиерът Бойко Борисов коментира, че службите са я "избродирали" и "ако са събрали веществените доказателства такива, каквито твърдят пред мен, че са събрали, пред специализирания съд те ще издържат".

Втори ден на протести на родители след арестите във Фонда за лечение на деца

И днес ще има протест на родители след арестите във Фонда за лечение на деца. За разлика от вчера обаче днес се събират родители на дец...

Павел Александров беше освободен под гаранция. На него и на още четирима служители на фонда са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика