Порция сигнали с предупреждения от ДПС към Бойко Борисов

6275
Порция сигнали с предупреждения от ДПС към Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

ДПС няма да смени курса за стабилност на държавата. Това, че управляващите не могат да поддържат сигурността и стабилността, не значи, че ДПС ще се възползва, обясни депутатът от ДПС Рамадан Аталай какво ще прави партията му предвид сегашната политическа ситуация в страната.

Според него има постоянна несигурност в страната заради различни интереси, на които ГЕРБ се чуди как да угоди. Депутатът от ДПС каза конкретно, че искат някакви хора да влизат по бордове на държавни компании. Той отново повтори, че не може уж дясна партия като ГЕРБ да се коалира с крайни политически формации като тези в "Обединени патриоти". Избирателят ще каже, отговори на Аталай на въпроса с кого иска ДПС да управлява.

ДПС се обяви срещу влизането на държавата в сделката за ЧЕЗ

ДПС се противопоставя на намерението държавата да влезе в сделката с ЧЕЗ. Според лидерите на партията това би представлявало намеса на ...

Мисля, че всички управляващи в момента се страхуват, че може да им се случи това, което им се случи през 2013 година, обобщи Рамадан Аталай пред Нова телевизия. На въпрос дали ДПС е склонно да влезе в управлението сега, с министри, ако им бъде предложено, отговорът беше, че "всяка опозиция се стреми към властта" и добави, че движението не искало избори сега, но можело да се наложи. Ако управляващите не намерят изход от ситуацията с напрежението в Пловдив и ЧЕЗ, тогава може да се мисли за друго, стана ясно от думите на депутата на ДПС, който не уточни какво друго може да стане.

Депутатът от ДПС защити и решението за приватизация на ЕРП-тата, които били взети от големи стратегически инвеститори, но сега не било казано, че трябва пак стратегически инвеститори да контролират ЕРП-тата. Ако ЧЕЗ беше продало акциите си на борсата, ние щяхме ли да знаем на кого, попита той, като с това разкритикува задочно решението по време на първото правителство на Бойко Борисов да бъде продаден държавния дял от 33% в ЧЕЗ.

Има много хора, които живеят в т.нар. Сараи, опита да омаловажи репутацията на думата Аталай и факта, че Ахмед Доган направи среща там в момента, в който избухна кризата с ЧЕЗ. Аталай сподели, че по време на последната среща на ДПС в Сараите било взето решение "да бъдат отворени вратите" за връщане на бивши членове на движението. Той не потвърди дали става въпрос за членове на ДОСТ.

Относно АЕЦ "Белене", Рамадан Аталай призова Бойко Борисов "да бъде така добър да внесе решение както ще се прави с "Белене” – ще строим или няма да строим". Ако няма парламентарно решение, всички други идеи, да не казвам фикс идеи, и разговори с чужди лидери са безпредметни, е тезата на народния представител. Депутатът от ДПС заяви, че от ДПС винаги били благосклонни към иновациите, а не към ядрената енергетика.

Ахмед Доган събра ДПС в Сараите

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган привика изненадващо в боянските си сараи членовете на Централното оперативно бюро и депутатите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Официално: Без заседания на парламента по време на предизборната кампания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика