X
 
 

Поредно напрежение сред патриотите: Симеонов счита, че без "Атака" не би трябвало да може

4974 1
photo of Поредно напрежение сред патриотите: Симеонов счита, че без "Атака" не би трябвало да може
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
В „Обединени патриоти“ сме се събрали да вършим работа и личните отношения трябва да остават на заден план. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов, предаде агенция „Фокус“. Попитан дали може да има „Обединени патриоти“ без „Атака“, Симеонов обясни, че коалицията се състои от три партии. „Значи без „Атака“ не би трябвало да може“, каза още той.

На въпрос дали коалицията се разпада, Симеонов уточни, че няма никаква промяна в отношенията. „Няма промяна от вчера и от онзи ден. Говоря си с всички и за мен тази обстановка на обвинения, на упреци, на противопоставяне не ми е приятна. И бих препоръчал на колегите да намерят нормален начин да водят своите взаимоотношения“, посочи Симеонов.

Сидеров: Можем да изкараме мандата и без да се обичаме и целуваме

"Можем да изкараме мандата и без да се обичаме, прегръщаме и целуваме помежду си. Политиката не е емоция, брак или годеж, а е съвместна...

Лидерът на НФСБ подчерта, че още през 2017 г. е казал, че трите партии не са се събрали да се обичат, а да вършат работа и да се изпълнява програмата, под която са се подписали. „Така че тук личните отношения не би трябвало да доминират, не би трябвало да имат значение. Всеки представлява партия и стотици хиляди избиратели, пред които е отговорен. И би трябвало личните отношения да остават на заден план, а не както в последно време всички се фокусират в личните отношения на моите партньори, които естествено, че не са образец за подражание“, заяви Симеонов.

Той обясни, че засега не се очертава провеждането на Коалиционен съвет. „Защото тогава пък аз трябва да слагам синя каска, а пък не искам да се изживявам като умиротворител“, подчерта Валери Симеонов.

"Искам да направим преглед на програмата за управление". Това каза междувременно вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на Нова телевизия.

Попитан има ли механизъм, по който лидерът на "Атака" Волен Сидеров да бъде изключен от "Обединени патриоти", Каракачанов подчерта: „Това, че съм министър на отбраната не ми дава основание да се държа като фатмак. Това е въпрос на възпитание. Ако някой не иска, ще използвам една турска поговорка - „Насила хубост не става“. „Който иска да се развива самостоятелно, ще му пожелая успех. Аз мисля, че в управлението няма никакъв проблем", поясни Каракачанов.

Каракачанов смята, че Сидеров завижда на ВМРО, посъветва го да си види ромските гласове

"Атака" и Волен Сидеров не могат да преглътнат резултатите на ВМРО на евроизборите. В това е убеден лидерът на ВМРО, вицепремиер и воен...

По-рано в ефира на bTV Волен Сидеров критикува остро ВМРО относно резултата на партията на изборите за Европейски парламент. "ВМРО надвишават в пъти партийната субсидия. На тези избори те са изхарчили над 6 милиона. Главният им разход е за застъпници. Не поздравих Каракачанов в изборната нощ, защото няма как да подкрепя една измама", категоричен бе Сидеров.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители