X
 
 

Посланик Дьо Кабан: След случая "Ченалова" срещам много такива проблеми

12971 8
Посланик Дьо Кабан: След случая "Ченалова" срещам много такива проблеми
Снимка: БГНЕС
Проблемът около френската фирма „Белведере” е решен, френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан пред bTV. Той добави още, че не знае дали нещо се е променило в правосъдната система в България за два месеца, "но е факт, че Апелативният съд в София реши, че решението на съдия Ченалова няма стойност, не е основателно и го анулира. Фирмата „Белведере” вече е без синдик и работи".

Френският посланик изрази мнение, че не е човекът, който трябва да каже дали Ченалова е получила това което заслужава.

Френският посланик: Това беше атака срещу свободата на словото

Свободата на пресата и свободата на словото са ценности, които трябва да защитаваме. Ако се налагат граници на шегата и на словото, тов...

„След като повдигнах темата, получих много писма от хора, които ме запознаваха с техните проблеми. И частни казуси, и на фирми. Отговорих им, че не съм адвокат. Явно нещата в България ще се подобрят, защото се видя, че българското правителство иска нещата да се променят. В парламента е същото. Проблемът е стар и познат. 96% от българите смятат, че има проблеми в съдебната система. Това е според Евробарометър. Аз съм единодушен с българите”, каза още посланикът.

На въпрос дали Франция има вина за атентатите в редакцията на "Шарли ебдо", посланик Дьо Кабан сподели мнение, че "явно някъде сме сгрешили във възпитанието".

Дипломатът коментира и изборите в Гърция. Според него гръцкият народ, с избора на СИРИЗА, е пожелал да сложи край на един клиентелистки елит.

Френският посланик сподели, че трудно е приел новината за кончината на президента Желю Желев. „Имах удоволствието да бъда близък с него и семейството му. Много добро приятелство имам с дъщеря му. В негово лице България изгуби много стойностен човек”, каза още посланикът.

Сидеров поиска Дьо Кабан да бъде обявен за персона нон грата

С нарочна декларация лидерът на Атака Волен Сидеров поиска френският посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан да бъде изгонен от стра...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Ще напускаме ЕС/НАТО , на там отиват нещата , а да не забравяме , че и във Франция ще идва на власт Льо Пен, Още няколко време мъки ще има де , може и по лошо да се случи , но ще напуснем ГНИЛОЧЪТ.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Цялата правова система вони от гнило. Трябва да се изгради наново, от тази нищо не става.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Преди мутрите си поръчваха решенията на съдилищата. Сега същото се върши от БРАТСКИ посланници. Мутра ни управлява-мутренски мурафети навсякъде.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Имаш спомени от времето на социализЪма, когато Тато ме можеше да пръдне без руският посланик да му каже ДА.
  : 2 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Абе , Тато остави неща за над 20 години ГРАБЕЖ а , сега тия вече и за себе си не могат да оставят , а какво остава за следващите ?
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  В прав текст , Посланикът на Франция казва , че се вълнува само от Френските фирми без значение дали спазват закони или не. Важно е да се чувстват ИДЕАЛНО , ПЪК И АКО ЩЕ ДА ПРАВЯ АКО В ДЪРЖАВАТА. През 2013 Кмет Фандъкова ОФИЦИАЛНО ОБЯВЯВА , ЧЕ концесията с Веола е НЕРЕДНА И СЛЕД ТОВА НЯМА ПРОБЛЕМИ ЗА ВЕОЛА РАЗБИРА СЕ. Е , какво да искаме от този Посланик.? Еми нищо не можем да искаме. Той си глед виж още ›› а интереса на Франция и след него ако и да е ПОТОП ВСЕ ТАЗИ. ЕВРО/АТЛАНТИЧЕСКА СОЛИДАРНОСТ МУ СЕ КАЗВА НА ТОВА
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  А бе, комуне, човекът, като ви каза, че цялата ни съдебна система е калпав комунистически модел, скочихте, че ви настъпал по патриотизма. Ами поне своите да спаси, пък ние, заради такива, като тебе, да си живеем във комунистическия феодализъм и да се изживяваме като патриоти.
  : 5 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Ами то точно заради тази комунистическо/ феодална система Веола и братя си правят каквото си поискат. Защо не го правят в Стокхолм ? То нали ако Кметът на Стокхолм обяви подобно нещо , като на Кмет Фандъкова то нали половината Град ще е пред Кметството. Следователно тази феодална система е идеална за ИЗПЕЧЕНИТЕ ЕВРОПИЙЦИ. Май комунито си май
  : 3 !