"Познавам Марин и Стефан Димитрови": Стоянов разказа за "вечеринки" в дома на Рашков (ВИДЕО)

8985

"Имам информация за вечеринки, които са организирани в дома на г-н Бойко Рашков, в тесен кръг, на които са се разпределяли задачи на всеки от присъстващите кой по какъв начин да ме дискредитира до ротацията, за да не остана аз министър на вътрешните работи", каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в парламента.

"Впоследствие на тези вечеринки след като се разпределят задачите, е започвало и кадруването кой ще бъде министър, заместник-министър, кой ще бъде шеф на еди-коя си служба", каза Стоянов. 

На въпрос дали Живко Коцев е присъствал на тези вечеринки, Стоянов каза, че това е въпрос на установяване. ОЩЕ: Бивш главен секретар на МВР: Често съм виждал Стефан Димитров да влиза при Бойко Рашков

Познава Стефан и Марин Димитрови

Служебният министър заяви, че познава Стефан и Марин Димитрови благодарение на Бойко Рашков. "Познавам ги от министерството. Бойко Рашков запозна абсолютно всички с тях. Те бяха доста често в министерството, предимно Стефан", посочи Стоянов. Той отрече да е приемал в МВР Марин и Стефан Димитрови по време на мандата си.  

Версията му за оставката на Коцев

Министърът на вътрешните работи смята, че някой съветва Коцев за всичките му действия. "На 3 април сутринта около 8.30 - 9.00 ч. бившият главен секретар Живко Коцев дойде при мен и каза, че трябва да отиде до КПКОНПИ. Малко по-късно аз разбрах, че той вече е в СГП и поисках да се свържа и да говоря с него. Така и стана. Свързах се с него, при което той ми каза, че иска да пусне три дни платен отпуск", каза Стоянов. Той заяви, че не е бил информиран, че Коцев ще стане защитен свидетел. ОЩЕ: Живко Коцев сам е поискал да бъде защитен свидетел: Говори градският прокурор на София

Министърът е знаел за обиска в кабинета на вече бившия главен секретар на МВР, като е бил информиран предварително от службите. "Късно вечерта също бях в МВР точно по тази причина", добави още Стоянов. 

Разговор са имали след приключването на всички процесуални действия, когато Коцев е подписал заявление, че иска да напусне по собствени причини. 

Според него за съжаление скандалът в МВР е голям. "За съжаление ще остана тежки репутационни щети както към длъжността главен секретар, така и към МВР, така и към държавата като цяло. Много трудно ще възстановим и крехкото доверие, което българските граждани имат към министерството", смята Стоянов. 

Той обаче подчерта, че МВР не организира изборите. "Ангажимент на МВР е да охранява изборните секции, изборните книжа, машините за гласуване и не на последно място да се бори с тежкото явление купуване и продаване на гласове", добави вътрешният министър. 

Заместникът на Живко Коцев

Вътрешният министър бе попитан и как е избран човекът, който да изпълнява временно функциите на Коцев,. "Назад във времето, а и занапред винаги ще бъде така. Когато отсъства главният секретар, независимо по каква причина, документът, който съпровожда отсъствието, е заповед, с която главният секретар, който и да е той, определя за свой заместник да изпълнява функциите един заместник-главен секретар", добави Стоянов. Той уточни, че това е практика и поради тази причина до назначаване на титуляр длъжността ще бъде заемана от заместник-главния секретар. 

Вътрешният министър е бил разпитван

Калин Стоянов призна, че е разпитван в прокуратурата във връзка с назначения, които не са се случили в МВР - Хасково. Министърът заяви, че няма как да бъде принуден да назначи, когото и да било. "Асен Василев също не успя. Имаше виждане за един човек, за който той каза, че мога да разчитам на него, но това не се случи", добави МВР министърът. ОЩЕ: Кирил Петков: Старият модел се върна само за два дни на кабинета на Пеевски и Борисов (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика