ПП-ДБ ще сезира прокуратурата за Пловдивския панаир (ВИДЕО)

3887
ПП-ДБ ще сезира прокуратурата за Пловдивския панаир (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната - Демократична България" ще сезират прокуратурата за Пловдивския панаир.Това обявиха по време на брифинг в парламента. Те обърнаха внимание, че в понеделник, когато е бил крайният срок за жалба срещу овладяването на Пловдивския панаир,  кметът на Пловдив е бил отпуск, изпълняващият длъжността е бил командировка в София, а директорът на правна дирекция, е бил болничен. ОЩЕ: Пловдив губи Панаира в ръцете на Гергов - няма кой да подаде нужната жалба

"Следващите стъпки ще включват сезиране на прокуратурата най-малко за възможна безстопанственост. Отново виждаме как се пропускат възможности да се защити обществения интерес именно от тези, които следва да го защитят. Пак се изпуска срок за обжалване, някой е в болничен, трети е в отпуска, друг е взел дълъг обяд. Надяваме се прокуратурата да си свърши работата", заявиНикола Минчев.

От формацията искат още министърът на културата да ускори процедурата по даване на статут на Международен панаир - Пловдив - статут на недвижима културна ценност от национално значение. "Даването на такъв статут, ще предотврати евентуалното събаряне и застрояване на Пловдивския панаир", посочи Минчев. 

Депутатът Йордан Иванов коментира, че все още има надежда, но изрази опасения, че почетният консул на Руската федерация Георги Гергов може да събори палатите и да построи 350 дка централна градска част на реката в жилищен комплекс. Според него политическото доверие от Здравко Димитров е свалено, за да се свали отговорността от партия ГЕРБ. 

Манол Пейков допълни, че Георги Гергов е уличен боец. "Не е случайно, че г-н Здравко Димитров ритуално и театрално да напусне ГЕРБ. Това е било подготовка той да си осигури едни спокойни старини", добави Пейков. 

Даниел Лорер отговори на въпрос как ще преговарят с ГЕРБ- СДС за правителство на фона на подобни казуси. "Ние няма да спрем да говорим за това. Нито за случилото се в Пловдив, нито във Варна. Заедно с това разбираме нашата политическа отговорност за задачите като парламент и като българи от тук насетне. Разбираме много добре политическата ситуация. Ето защо вече имаме законодателна програма, предстои да има програма на правителството и тогава се надяваме, че съставът на правителството, излъчено от "Продължаваме промяната - Демократична България" ще срещне подкрепата от колегите от ГЕРБ, а може би и от други политически сили".  ОЩЕ: Акад. Денков: ПП-ДБ може и да предложи състав на кабинет (ВИДЕО)

Той коментира и дали евентуално правителство може да падне заради такива казуси, като този с Пловдивския панаир."Не ни е страх да влизаме в трудни битки. Разбира се, че има риск такова правителство да бъде съборено. В крайна сметка парламентът решава колко дълго ще живее", добави още Лорер. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

Главчев разпореди да бъде отменено решението за частната детска болница

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детската болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика