ПП: Изборът е дали мафията да напусне България, или децата ни

6796
ПП: Изборът е дали мафията да напусне България, или децата ни
Снимка: Пресцентър на ПП

"Продължаваме промяната" откриха предизборната си кампания в Пловдив. "Приятели, днес сме изправени пред избор. Изборът между България на прехода и задкулисието и избора на нова променена България. България на прехода там, където каналът за отровни храни през "Капитан Андреево" вървеше с години. България на прехода, където пенсиите не се качваха, където няма детски градини и струваха много пари. Нова България- променена България - тази, където направихме първите стъпки заедно за нея. Първата стъпка да увеличим най-накрая пенсиите над линията на бедността. Ще продължим. Да направим детските градини безплатни и да инвестираме повече там", каза Кирил Петков, който води листата на "Продължаваме промяната" в 24-ти МИР София град. 

Той заяви, че е обещал на жена от Велико Търново внучката й да се върне от Германия. "Вярвам, че заедно можем да го направим", каза още той. 

От своя страна водачът на листата на "Продължаваме промяната" в Хасково и в 23-ти МИР София град Асен Василев каза, че за втори път откриват кампанията си в Пловдив, защото това е най-българският град.

"Тук след няколко дни ще празнуваме най-великото събитие, което в новата българска история сме успели да сътворим заедно - Съединението. Това е събитието, когато България, въпреки всички външни сили, е показала, че ще бъде независима, борила се е за тази независимост и я е отстояла. Без Съединението нямаше да има България. Това е най-българският акт и това е начинът, по който ние трябва да водим нашата политика. Пред нас последните 7 месеца имаше два пътя - лесният път да се съюзим със силите на прехода, да се разберем с предишните правителства, да им оставим тук-таме някой отровен канал и някоя хранилка и все още да управляваме. Ние избрахме трудният път, защото трябва да спрем веднъж завинаги с тази политика. С тази политика на мръсотия. С тази политика на кражби, с тази политика, която ни докара така, че 33 години по-късно ние да сме по-малко от 7 млн. вместо 9 млн. Крайно време е мафията да напуска страната ни, а не децата ни. Това можем да направим, ако кажем: Не, няма да работим с мафията. Не, няма да работим с ГЕРБ и Борисов. Ние ще се борим за независима България, в която искаме да живеем и в която парите отиват при хората,а не при 8 фирми",  подчерта Василев. 

Той отбеляза, че това е трудна битка и тя няма да стане за един месец или за една година. "За 7 месеца започнахме няколко неща. Направихме няколко първи стъпки, видя се, че когато не се краде ,пари има и за по-високи пенсии, и за детски градини, и за по-високи майчински надбавки, и за повече кредити за млади родители, и за по-високи заплати на учителите, и на лекарите, и на полицаите, и на армията", каза Василев. Той заяви, че с помощта на българите "Продължаваме промяната" трябва да си довършат работата. 

Никола Минчев, който води листата на "Продължаваме промяната" в Пловдив град и в Кърджали, каза, че политическите интриги и дрязгите между политиците, отблъскват хората. "Мен същото. Не заради това всички ние влезнахме в политиката. Влезнахме в този процес, за да направим България едно по-хубаво място за живеене - за млади, за работещи, за възрастни. Да направим страната си благоденстваща, просперираща - достойна", каза Минчев. 

Той заяви, че 1 млн. български пенсионери вече не живеят под линията на бедността, а 6 млн. българи вече не ядат отровни храни, влезли през "Капитан Андреево. "Сега е моментът да продължим започнатото и да си довършим работата. Няма да е бързо, няма да е лесно, но затова ще е прекрасно", каза Минчев. 

Според него на 2 октомври сме изправени пред решителен избор дали да продължим пътя към по-добра България или да се върнем към овладяната и феодализирана държава на ГЕРБ. "Дали да се върнем към подменените мечти или да продължим към реализираните надежди. В Пловдив изборът е идентичен. Дали да отидем към реализиран вот или към подменен вот. Към водач на листа, който като бъде избран ще работи в Народното събрание и ще представлява всички българи и към водач на листа, който ако бъде избран, ще прояви обичайното неуважение към институцията и ще дезертира още преди тя да е конституирана", каза Никола Минчев. 

"2 октомври - номер 9", призова Минчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика