X
 
 

Предстоят реформи в административното обслужване

1012 1
photo of Предстоят реформи в административното обслужване
Снимка: iStock/Guliver
По предложение на вицепремиера Томислав Дончев стартират едномесечни обществени консултации по проект на Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за административното обслужване. Проектът има за цел да реформира изцяло системата за обратна връзка от потребителите и стандартите за качество на административната услуга и може да бъде открит на Портала за обществени консултации.

Задължителни за всички администрации стават анкетните проучвания, консултациите със служителите, наблюдението по метода "таен клиент", както и проверки относно сигнали, жалби и медийни публикации.

Откриха пречиствателна станция във Видин (СНИМКИ)

Видин има нова пречиствателна станция! Изцяло завършеният и вече работещ обект бе открит с официална церемония днес. Проектът „До...

Във всички администрации се предвиждат общи стандарти по отношение на достъпността до и в центровете за обслужване, както и при комуникация с потребителите. Ще бъдат стандартизирани сроковете за отговор на запитвания и използването на опростени и лесни за попълване образци и формуляри.

Измененията в Наредбата за административно обслужване ще дадат възможност на администрациите да усъвършенстват качеството на обслужване чрез постигане и на допълнителни собствени стандарти - за местоположение на центъра за обслужване, осигуряване на паркинг, онлайн комуникация с потребителя, онлайн проверки на статуса на услугата както и възможност за обслужване в извънработно време.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Георги Илиев Митев 1 Георги Илиев Митев преди 4 седмици Профил на трол?
    Щом "чиновникът" е в стая изборите мога да ги "разгадая". Мога и да ги реша, защото не греша. Щом има рима значи е от "прима"... Автор: Георги Илиев Митев. Град София (2014). Трето поколение репресиран и второ относно образованието. Със средно образование. Потърпевш от милицията и полицията, военните и институции, лекари и граждани.
Последно в Актуално