Премиерът Петков каза за какво е разпитван преди ареста на Борисов

5037
Премиерът Петков каза за какво е разпитван преди ареста на Борисов
Снимка: БГНЕС

"Искам да поздравя МВР, че са свободни да действат. Това да не ги е страх, да направят нещата, които по закон трябва да направят, е наистина похвално, защото това е единственият начин в България да имаме промяна, когато недосегаемите вече не са над закона. Всичките сигнали са свързани. Това са едни хора, които ако използват такава практика да взимат обществени пари, дали са европейски или не, няма значение". Това коментира министър-председателят Кирил Петков, визирайки ареста на експремиера и опозиционен лидер Бойко Борисов.

Премиерът Петков обясни в каква връзка е бил разпитван снощи относно ареста на Бойко Борисов и Владислав Горанов: "Разпитваха ме за разговорите ми с г-жа Кьовеши (бел.ред.: европейския главен прокурор) и за доклада, който получих от Министерството на финансите на одитната агенция, която регулира еврофондовете. Има официални данни, че по времето на Горанов в Министерство на финансите не е имало контрол.

Докато европейската прокуратура прави проверки, време е българката прокуратура да си дойде на мястото и да застане до хората, имаме толкова много сигнали, които прокуратурта не разглежда. Хората, които знаем, че са извършили престъпления, се разхождат свободни. Не мисля, че могат да скрият нещата, които са подадени до европрокуратурата, заяви премиерът.

Войната в Украйна

Никакви ракети няма да се дават на никой. Никой не отива на никаква война. Това, което България прави е пълна подкрепа на Украйна, хуманитарна помощ, медикаменди, координиране с НАТО, защото ние не сме в НАТО, ние сме в НАТО, категоричен бе Кирил Петков.

Той потвърди, че никой не е говорил с него от американска страна да иска оръжия и допълни, че НАТО трябва да работи координирано по източния фланг, за да имаме сигурност.

Попитан готова ли е България да предостави ПВО, Петков отговори, че всички тези неща, които чете са фалшиви новини: "България няма да ходи във военните дейстия в Украйна, но ще я подкрепя".

Коментирайки тезата, че арестите снощи са, за да отклонят вниманието от евентуална военна подкрепа на България към Украйна във войната, той заяви: "Това е много странна опорка, каква фантазия трябва да има имате и да арестувате някой, за да отклоните вниманието от войната?".

Газовата връзка България - Гърция

"В последните три месеца се е извършила повече работа, отколкото в последната една година. Юни месец съвсем реално цялото строителство ще бъде завършено и България наистина ще има истинска диферсификация на своя газ. Има разлика, когато двама министър председатели си говорят по един проект и ние си изпращаме с г-н Мицотакис на седмична база доклади", заяви премиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

"Ядоса се, че съм дал Пашата на прокуратурата": Кирил Петков за председателя на "Да запазим Корал"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика