Президентът: Не съм се облагодетелствал

17768
Президентът: Не съм се облагодетелствал
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев уважава работата на институциите и се въздържа да коментира действията на съдебните органи, но не може да не реагира в случай, когато пряко е засегнато името му.

Това се казва в прессъобщение на държавния глава по повод на произнесената днес присъда от 3,5 години затвор на Филип Златанов.

Софийски градски съд призна Златанов за виновен по обвинението, свързано с Росен Плевнелиев - сигналът, който Златанов не е предоставил за публикуване и така за настоящия президент е настъпила облага като не е станало обществено достояние, че се води преписка. Преписката срещу настоящия президент е прекратена.

В скандалното тефтерче на Златанов се съдържат имената и инициалите на политици от ГЕРБ, включително на президента Росен Плевнелиев и на водача на листата на партията за евроизборите Томислав Дончев, както и други имена на хора, които е трябвало да бъдат ударени по времето на предходното управление. Филип Златанов беше директор на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси /КУПКИ/ по времето на ГЕРБ.

"Президентът Плевнелиев по никакъв начин не е облагодетелстван от това, че Комисията за установяване на конфликт на интереси е прекратила образуваното срещу нещо производство. Напротив – това прекратяване вреди на репутацията на президента", заявяват от прес секретариата на Плевнелиев.

"Държавният глава призовава прокуратурата да направи публични всичките си констатации, за да не остане усещането в обществото, че след месеци разследване е повдигнато обвинение, само защото не е оповестено решение, което по същество ощетява президента", се посочва още в съобщението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика