Президентът: Студентите са будители

26751
Президентът: Студентите са будители
Снимка: БГНЕС

Студентите са будители - те имат отношение към България и искат да живеят в правова държава с ефективни и прозрачни институции, обърнати към хората. Така президентът Росен Плевнелиев коментира студентските протести в много от големите университети в страната, съобщиха от пресцентъра на Президентството. 

„Ако вярваме на своята мисия за достойна европейска държава, която иска да работи за един по-силен и интегриран Европейски съюз, всеки един от нас е длъжен да има активна гражданска позиция и политиците не бива да се притесняват, че през 2013 година има много протести", заяви Плевнелиев пред журналисти във Велики Преслав. 

Бареков разпъна палатки пред президентството, иска избори 3 в 1

"Искаме избори три в едно", заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, предаде БГНЕС. При опъването на палатки пред през...

„Народът вече е задал посоката на европейско духовно и културно развитие на нацията", каза още президентът Росен Плевнелиев, който припомни, че винаги е заставал с подкрепата си зад смислените искания на гражданите. Според държавния глава, пътят на България към демокрация от европейски тип все още не е приключил и протестите на младите хора са двигател и катализатор на процес. 

Във Велики Преслав президентът се обяви за изцяло прозрачен и пазарен подход при реализацията на проекта "Южен поток". В отговор на журналистически въпрос Росен Плевнелиев посочи, че не е запознат с детайлите на проекта, но, по думите му, е необходимо параметрите на договора да бъдат ясни и той да е съобразен с европейските директиви. 

"Не е без значение на каква стойност ще бъде проектът и прозрачността на обществените поръчки", каза президентът и отново апелира правителството да се обърне към желанието на гражданите за реформа в енергийния сектор, за повече прозрачност, за ясни и публични договори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика