X
 
 

Приеха промените в Закона за тютюна, удължиха срокове за регистрация

913 0
photo of Приеха промените в Закона за тютюна, удължиха срокове за регистрация
Снимка: iStock/Guliver
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия.

„Текстът, касаещ срока за регистрация на така наречените малки бензиностанции бе предложен между първо и второ четене от лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Единодушно и окончателно: Депутатите забраниха рекламите на електронни цигари

Единодушно и без дебати Народното събрание прие на първо и второ четене промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия, касаещи въвежд...

Между двете четения Симеонов предложи в преходните и заключителни разпоредби на законопроекта промени в Закона за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. Идеята му е да бъде удължен от три на шест месеца срокът за регистрация на лицата, които са осъществявали икономически дейности.

Съгласно текстовете на приетия Закон за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия лицата и организациите за научни изследвания и висшите училища, които осъществяват научни изследвания, научно-приложна и иновативна дейност в областта на тютюна или тютюневите изделия, могат да притежават технически съоръжения, предназначени за рязане на тютюн.

В 14-дневен срок от придобиване на разпореждане с техническо съоръжение, предназначено за рязане на тютюн, лицата и организациите подават уведомление до Министерство на икономиката.

Текстовете предвиждат производителите и вносителите на нови тютюневи изделия при условията и по реда на Решение за изпълнение на ЕС предоставят чрез общия електронен портал на ЕС информация за съставките и емисиите, наличните научни изследвания за токсичността, опасността от пристрастяване и атрактивността на новото тютюнево изделие, по-специално по отношение на съставките и емисиите му.

И в България хора твърдят, че са им слагали лицата на кутиите с цигари без разрешение

Истина или не? Все повече сигнали постъпват до медиите, че на снимките на цигарените кутии, които по закон се слагат като предупреждени...

Законът предвижда още в публичен регистър да се вписват производителят на изделието, разновидността на изделието.Административните органи, органи на съдебната власт, лицата, осъществяващи публични функции и организациите, които предоставят обществени услуги, не могат да изискват от гражданите и организациите представяне на доказателства за информация, вписана в публичния регистър.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално