Проф. Балтов: Моралът на нашия министър е силно селективен

3535
Проф. Балтов: Моралът на нашия министър е силно селективен
Снимка: БГНЕС

Не бих нарекъл министър Кацаров доктор, нека се направи графологична експертиза на подписа му. Това каза бившият директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов в интервю за Нова телевизия.

„Не бих нарекъл министър Кацаров доктор. Той отдавна явно не доктор и е забравил медицината. В продължение на 4 дни сме свидетели на едни постоянно повтаряни лъжи. Най-важната лъжа, е, че никой никога не е казвал че има диагноза цироза“, заяви проф. Балтов.

ГЕРБ обвини здравния министър в лъжа и провал на ваксинацията

Здравният министър Стойчо Кацаров е лекуван по втория начин и лъже, че подписът му е фалшифициран. Това заявиха бившият премиер Бойко Б...

„Първата лъжа е, че е фалшиво хоспитализиран, защото не е ходил в „Пирогов“. Втория ден каза, че има право на безплатен преглед и затова е отишъл. После казва, че имал право на безплатен преглед, но вече бил поканен. Физически е лежал в болницата заради COVID-19. Изписан е на 12 декември. След като е изписан, до 12 януари не идва на контролен поглед, идва на 23 януари. Това се вижда и в историята на заболяването. Днес разбрахме поредната лъжа, че нещо било подписано, а друго не, ние сме фалшифицирали подписа. Лично аз съм виждал ИЗ-ето. Сравних подписите му с последния протокол от увеличаване на капитала на дружеството, на което е едноличен принципал, подписът му е едно към едно от тези с историята на заболяването“, обясни той.

„Не може подписът му да е фалшифициран, да направят графологична експертиза“, допълни той.

„Моралът на нашия министър е силно селективен. Не може 4 дни да казваш, да повтаряш една лъжа - няма диагноза за цироза, нямам как да отиде на ТЕЛК и да видят тази диагноза, няма как да се запише в листа за трансплантации“, допълни проф. Асен Балтов.

„Пътеката за цироза – законно е да се използва, в нея влизат най-различни диагнози, повечето са работни. Има работна и окончателна диагноза, нито една не е цироза“, каза още проф. Балтов.

Стойчо Кацаров обвини "Пирогов" в тежки злоупотреби

"Разбрах, че съм бил лекуван по пътека с диагноза цироза месец след контролния ми преглед. Тогава поисках документацията от "Пирогов". ...

„Хората са омерзени, самите колеги не могат да разберат как той продължава да лъже в ефир и това да се размине. Няма как да се размине. Колегите не случайно му искат оставката. Виждат много добре какво се случи. През последните два месеца министър Кацаров не направи нищо, за да покаже, че те са героите на последните 14 месеца. Всеки Божи ден през „Пирогов” са минавали между 300 и 400 пациети с COVID-19 Не виждам министър Кацаров да е направил нещо в управлението на пандемията. Той имаше късмет, че овладяхме положението и случаите слизаха надолу“, поясни проф. Асен Балтов.

По думите му обяснението за пациентите фантоми е просто. „Всички са имали постковид симптоматика, но НЗОК не се съгласи да се направи пътека за тях, товзи въпрос останаха висящ. Чудим се как да компенсираме това, че няма как да компенсираме тези пациенти. „Пирогов“ няма мотив да точи Касата. Въпросът ми към Петко Салчев е повече пари ли са дошли в НЗОК от „Пирогов“ през месеците на пандемията. Опетнено е името на болницата по един изключително неприятен сценарий“, каза проф. Балтов.

„За нас най-важен е човешкият живот. На всички главни рапорти, на които съм събирал началниците на всички клиники, винаги съм казвал: "Не пестете сили и средства. Важното е в тази пандемия да оцелеят колкото се може повече хора”. Не сме жалили никакви средства. Правили сме максималното за нашите пациенти", коментира още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика