Промените в данъчно-осигурителния процесуален кодекс минаха и на второ четене

8836
Промените в данъчно-осигурителния процесуален кодекс минаха и на второ четене
Снимка: БГНЕС

Без каквито и да било дебати депутатите приеха днес на второ четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, предаде „Фокус”.

 „Законопроектът предвижда преходен режим за регламентиране на текущите правоотношения, касаещи постъпили до датата на влизане в сила на закона за изменение и допълнение на ДОПК суми за публични задължения, като с тези суми ще се погасяват установените по реда на Глава четиринадесета от ДОПК към датата на влизане в сила на този закон задължения, освен ако е подадено искане прихващане и възстановяване на недължимо платени или събрани суми за данъци и задължителни осигурителни вноски.

Плевнелиев с остра критика към Изборния кодекс

За пореден път в проект на закон намират място идеите и плановете на тайни лаборатории за политически инженеринг. Това се посочва в из...

Създава се и правна възможност в срок от три месеца от влизане с сила на закона, длъжникът да посочи по ред и начин, определени със заповед на изпълнителния директор на НАП вида на публичните задължения, които да бъдат погасени.

Проектът на Закон за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс има за цел привеждане на кодекса в съответствие с принципите на правовата държава и изискванията на правна сигурност и предвидимост на правното регулиране относно плащанията на задължения, свързани със системите за социално и здравно осигуряване”, се посочва в мотивите на закона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика