Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Промените в Конституцията или нови избори: Говори Ивайло Мирчев

04 декември 2023, 08:20 часа • 3517 прочитания

Депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ Ивайло Мирчев заяви, че ако Конституцията не бъде приета така, както е обещано на хората, правителтвото и ключовите министри подават оставка и това ще бъде много ясен знак. 

ПП-ДБ ще бъдат много твърди за промените в Конституцията. 

Още: Ивайло Мирчев: Ако “опраскат” Конституцията, напускаме управлението

Той очаква да види дали Конституцията ще бъде приета по начина, по който са се разбирали в сглобката. Ако Конституцията бъде приета по начина, по който ПП-ДБ я виждат, тогава една от целите ще бъде изпълнена. 

Ивайло Мирчев бе категоричен, че ДПС не са партньор в "некоалицията". Без ДПС промените в Конституцията не могат да минат, допълни депутатът. 

Златен пръст

Той добави, че трябва да има ясен механизъм за регулаторите и за подбор на назначенията. Трябва да има такъв механизъм, защото регулаторите са подвластни на определени политически сили, посочи Мирчев. Проблемът с алтернативното мнозинство на ГЕРБ - "Възраждане" как по подаден знак от фомацията на Бойко Борисов гласуват в тяхна подкрепа, изтъкна Ивайло Мирчев. Когато в парламента има партия като "Възраждане", те се оказаха в ролята на златния пръст в Народното събрание. 

Той добави, че само със закони не може да се направи така, че един парламент да работи перфектно или всичко е обществото да е добре. Ако ГЕРБ наруши подобен регламент за регулаторите, ще трябва да плати политическата си цена, че го прави, настоя Мирчев. 

Той не знае дали ДПС ще подпишат механизма за регулаторите. 

Ивайло Мирчев добави още, че реформата в службите е частично стартирана, като това е и функция на президента Румен Радев. 

Промените в Изборния кодекс са приоритетите на ПП-ДБ и веднага ще го отворят, след като се подпише механизмът за регулаторите. 

Още: Ивайло Мирчев: Нямаме зависимост от Борисов и Пеевски, готови сме за нови избори

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес