Първан Симеонов за знака, който Слави Трифонов даде

1803
Първан Симеонов за знака, който Слави Трифонов даде
Снимка: БГНЕС

„Това, че Слави Трифонов няма да се кандидатира за депутат на извънредните избори също е знак, че може би след тях ще има правителство, очаква се да има парламент, още повече, че и преди два месеца хората искаха правителство, така че ако и след тези предсрочни избори им се сервират нови, мисля, че стомната на третият път ще се счупи“, каза пред БНР Първан Симеонов от „Галъп“ за преподредените листи и стартовата предизборна ситуация.

„Затова явно политиците разчитат сигнала и готвят правителство. А какво направи миналият парламент - той разчисти пътя за партиите на протеста за по-добри изборни резултати, защото те промениха изборните правила, така както на тях им се струва, че ще им е по-удобно.

А иначе очаквам ДПС да има по-добър изборен резултат на идващите избори, когато г-н Пеевски изпада в немилост, ДПС ще трябва да търси гръб от другаде и ми се струва, че идеално го намира в текущото ръководство в Анкара", коментира още в предаването "Преди всички" Първан Симеонов.

По думите му разкритията по закона Магнитски с наложените санкции на българи, ще повлияе повече на изборните резултати на ГЕРБ, не толкова на ДПС.

Ива Митева: Този път от ИТН ще се опитаме да направим правителство

 Ако резултатите от изборите се повторят с тези от 4 април, този път от „Има такъв народ” ще се опитат да сформират пр...

Според Първан Симеонов Слави Трифонов не би следвало да се насочи към кандидатиране за президент или за премиер. А неговото оттегляне от депутатската листа е ход, който създава рискове:

"Защото при патриотичните партии, чиито лидери се оттеглят от листите, това е освежаване, а при Слави Трифонов оттеглянето е ход, който е рисков, този ход не дава, а отнема шансове. Според мен Слави се оттегли, защото той държи на процедурата и ако не може всеки ден да ходи в парламента, очевидно му се струва нечестно", поясни Симеонов.

Според експерта от "Галъп" служебното правителство категорично не е просто служебно правителство, а прототип за възможно следващо управление на страната, даже персонално може да остане същото, което ще се хареса от обществото:

"Иначе има слаби места на това правителство, това са няколко министри, които сякаш дълго време са чакали да натрият носа на другите и се увличат и правят няколко грешки. Но пък народът не е чак толкова революционно настроен. Хората например ще се питат защо трябваше да се пенсионира проф. Тодор Кантарджиев...?", каза още Първан Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com