Първанов: АБВ няма да подкрепи Бойко Борисов за президент

745
Първанов: АБВ няма да подкрепи Бойко Борисов за президент
Снимка: БГНЕС

Няма вариант АБВ да подкрепи Бойко Борисов за президент. Това каза пред журналисти лидерът на АБВ Георги Първанов във връзка с предстоящите президентски избори.

На въпрос дали има някаква договореност между партиите за предстоящата кандидатура за президент, той посочи, че поведението на двете големи партии е такова, че те тласкат вземането на персоналните решения напред във времето и от това губят избирателите, предаде "Фокус".

АБВ иска парламентът да даде ясен мандат на Плевнелиев за срещата на върха на НАТО

АБВ иска парламентът да даде ясен мандат на президента Росен Плевнелиев за срещата на най-високо равнище на НАТО през юли. Причината - ...

"Не могат да вникнат в политиките, които отстояват едните и другите. Очевидно тук идеята на ГЕРБ е да хванат някого и да го покажат пред публиката, без дебати, без обиколки в страната. Имат си технология на избора, добре позната. Повторението на модела Плевнелиев в новата ситуация би било фатално“, каза Георги Първанов.

Във връзка с позицията на премиера по отношение на идеята за общи флот в Черно море, Първанов посочи, че няма решение за общ натовски флот и не би трябвало да има. По думите му има един куп ограничения да се реализира подобна идея от гледна точка на правните изисквания. „По-важно е друго, защо трябва да има дрънкане на оръжието тук на Балканите, на Черно море, вместо да се намери вариант, да си подадат ръка НАТО и Русия, така както се очаква за една среща на най-високо равнище“, каза той. Според него европейската архитектура на сигурност е невъзможа без Русия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика