Първанов: Отказът на Плевнелиев да отиде в Москва ще има сериозни последствия

8211
Първанов: Отказът на Плевнелиев да отиде в Москва ще има сериозни последствия

Отказът на Росен Плевнелиев да присъства в Москва на 9 май предизвика голямо огорчение, психологическият ефект от него ще бъде многостранен. Това каза пред журналисти лидерът на АБВ в оставка Георги Първанов преди Учредителна градска конференция за град София, предаде „Фокус”.

„На 9 май са поканени действащи държавни глави и мога да кажа, че отказа на нашия сегашен президент Плевнелиев предизвика голямо огорчение. Това е е дин психологически ефект, който уви ще бъде многостранен”, каза Първанов. По думите му това ще рефлектира върху редица други сфери - икономически връзки, културни контакти. „Не може да си представите как един такъв текст може да повлияе”, посочи Първанов.

В АБВ гласуват и по мейл за нов лидер

Членовете на ПП АБВ ще могат да гласуват за председател на партията и по електронен път. Така електронното гласуване, заедно с прекия и...

Няма дилема Европа или Русия, допълни Първанов.

„България влезе в ЕС във времето, в което имаше най-добрите отношения с Русия. Ние подписвахме договор за членство в ЕС с пълното разбиране и подкрепа не само на Брюксел, но и цялата общност, на лидерите на Европа и в същото време подписахме „Големия шлем”. Ето това е майсторлъкът в българската дипломация”, посочи Първанов. „Точно за това ще поканя г-н Митов в един разговор, защото така зад тила си чух някои реплики. Ще го поканя на един разговор, да видим наистина каква е била, каква е и каква трябва да бъде българската дипломация. Надявам се да му помогна – той е млад човек, може би му се губят някои периоди от развитието на дипломацията, но затова сме ние, по-възрастните – да помагаме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика