Първанов: Позитано се тресе от страх, не можеш да изключиш хиляди членове на партията

71062
Първанов: Позитано се тресе от страх, не можеш да изключиш хиляди членове на партията
Снимка: БГНЕС

Обидно е да ни определят като „отпаднали” и „самоизключили се”. И е крайно нелепо да изключиш няколко хиляди членове на партията. Това заяви президентът на България в периода 2002-2012 година Георги Първанов на днешната пресконференция на АБВ.

Според Първанов няма член в устава на БСП, който да говори за „самоизключване”. Националният съвет на БСП пък няма правомощията да изключва член на БСП – може да порицава, но не и да вади, уточни президентът. „До 1989 година Централният съвет на партията имаше право да извади от състава си провалил се член и да предложи на партийната организация да разгледа партийното положение на съответния член. Превръщането на Националният съвет в революционен трибунал е просто израз на слабост. Страх и слабост тресе "Позитано", каза той.

Сбогом на Станишев! Сбогом на Първанов!

Пердахът на "Позитано" 20 започна. Първите шамари - сравнително слаби, но иначе звучни - изплющяха откъм Първанов в изследването на соц...

Първанов говори от гледна точка на членовете на БСП, които подкрепят движението му. Вчера БСП обяви, че в събота, 1 февруари, ще има Пленум, на който ще се гласува дали определени членове на партията с действията си в подкрепа на АБВ не са се самоизключили, тъй като са нарушили устава на червената партия. От „Позитано” обаче не уточниха за членството на кои хора става въпрос.

Днес Георги Първанов изрече имената на тези, които „тръгват за ешафода” – проф. Борислав Борисов, народен представител, Евгени Желев, член на БСП, Емил Константинов, председател на областен и общински съвет на БСП Монтана, Владимир Калчев, председател на общински съвет на БСП - Добрич, Трифон Митев, член на БСП, Нидал Алгафари, член на БСП, Дилян Енкин, кмет на Троян, Трендафил Величков, член на младежкото БСП. Президентът добави, че официално БСП не е изпращала до АБВ документ с ултиматум към движението да не участва със своя листа на изборите за европейски парламент. „От медиите научихме за ултиматума”, бяха думите на Първанов.

„Инициираме дебат в обществото и, надявам се, в медиите, партиите, по ключовите приоритети за развитието на нацията и държавата. Екипът ни има готовност да представи визията си за приоритетите през призмата на стратегията ни за политиката ни за демографската политика. Член на бюрото направи извод, че сме прекратили членството си в БСП. Според Изпълнителното бюро, ние сме отпаднали или самоизключили се. Дали проблемът е Първанов, Петков и не е ли проблем, че вече става дума за хиляди членове на БСП”, каза още Първанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика