X
 
 

Радан Кънев предупреди как блеем за климатичните промени и защо Фон дер Лайен е лош избор

4195 6
Радан Кънев предупреди как блеем за климатичните промени и защо Фон дер Лайен е лош избор
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
Откроява се много силно темата с климатичните промени. Това заяви българският евродепутат Радан Кънев, говорейки за новото в политиката на Европа след евроизборите.

По думите му, в Европа има огромен консенсус за ускорено намаляване на въглеродните квоти. "България трябва да се подготви за много силен натиск", предупреди той, коментирайки начина на отопляване, транспорт, производство на ток. Кънев заяви пред БНТ, че вече е предупредил в Европейския парламент, че карането на дизелова кола и отоплението на печка зависи на първо място от доходите.

ЕС обяви външнополитическите си приоритети, по въпроса с климата няма силно ново послание

Отношенията със стратегическите партньори, включително с трансатлантическите партньори и с развиващи се сили, следва да бъдат ключов ел...

Промяната ще се случи – на север, където климатичните промени се отразяват на земеделието, десните партии са дори по-радикални от зелените, подчерта Кънев и добави, че българското правителство е тотално пасивно и безхаберно за съдбата на въглищните райони в България. "Трябва да гарантираме много сериозно финансиране за преход", посочи евродепутатът и обясни, че става въпрос за финансиране от Европейския съюз.

Дано не се стигне до лесно гласуване на забрани, но като дойде ред да се плаща, северозападните страни-членки да откажат да дават още пари, пожела си Кънев. И заяви, че България отказва да влезе в европейската платформа за промяна на въглищните райони, където основна роля играе Полша. Отново закъсняваме, е становището на Кънев.

Против Урсула фон дер Лайен

Що се отнася до гласа си против Урсула фон дер Лайен, Кънев коментира, че не може да обещаеш всичко на всички и това да е реалистично. Рискът накрая нищо да не бъде изпълен е много голям, добави той и даде примери – минимална европейска заплата, обща европейска осигуровка срещу безработицата, успоредно с това невиждана досега климатична политика. Това струва трилиони, а как ще бъдат събрани те – много трудно е да се поеме такъв ангажимент, изброи Кънев.

ЕК официално обяви какво ще прави в защита на върховенството на правото

Европейската комисия (ЕК) официално представи три стълба от мерки, с които възнамерява да укрепи върховенството на правото и закона в Е...

За нашия евродепутат обаче най-притеснителни са отстъпките, които Фон дер Лайен е почнала да прави на държави, които нарушават принципа за върховенството на правото – Полша, Унгария, Румъния и България. Европа дали е, за да помага на правителствата или да помага на гражданите, попита той и даде своя отговор – второто. Кънев подчерта, че Фон дер Лайен е много по-мека от Манфред Вебер и Франс Тимерманс, които са говорели и за финансови санкции в случаи на нарушение на върховенството на правото – когато крадеш от своите граждани, обобщи Кънев. Фон дер Лайен говори за всеобщ мониторинг – казах го на ЕНП, в България живеем в мониторинг и това не е достатъчен, смята той и определи Фон дер Лайен като изцяло грешен избор. "Приехме лявото в икономическата политика, приехме исканията на националистите да защитим корумпираните правителства от европейска намеса", заяви Кънев.

Как изглеждат действията на Фон дер Лайен - научете повече в този материал!

За финал Радан Кънев заяви, че Лаура Кьовеши е правилният човек за нов европейски прокурор. Причината – направеното от нея в борбата с корупцията с евросредства в Румъния. В тази светлина Кънев обърна внимание и на хакерската атака срещу НАП и, че "правителството краде много пари", но това е навсякъде. За пример той даде как се наливат държавни пари "в ТЕЦ-овете на г-н Ковачки, да тровят хората".

Actualno.com

Етикети:

 • ЛАПАЦАЛО 4 ЛАПАЦАЛО преди 7 месеца Профил на трол?
  Кой па я бръсне тая Рада Длъбоката в ЕС и компания???
 • Анонимен 3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Хора като фон лайНен се наричат ВОЕНОЛЮБЦИ, тази фукла ще запали Европа !
 • Октомври 2 Октомври преди 7 месеца Профил на трол?
  Дълбоката шизофрения която е натегнала Правоверните есейци в България е изключително дълбока. Има връзка с окаяното състояние на ес със сигурност , но се дължи и на вътрешни фактори. Нищожната подкрепа , състоянието на цигулка на повикване са тези психодесните. Ама самите ТЕ тръбят НАВСЯКЪДЕ , ЧЕ СА ЗА СИЛЕН ес/ европа/ и когато има напишеш , че вожда е от федералистичните сили и те отричат. Много виж още ›› са сбъркани в тяхната лудост тези психодесните заченати в Лъжа и Измама както между другото и всички от Кликата*89
 • Октомври 1 Октомври преди 7 месеца Профил на трол?
  Всеки дето защитава някакво си върховенство на закона е федералист. Кой закон бе и как някакви си принципи се гледа като на закон. той сега грантаджията е против тая , но от федералистични позиции. Смята , че тая/ много и е странно името/ няма да се справи , но аз пък мисля , че меркел на 3 та/ Чудовище/и идват трудни Времена за нас Народо/Отговорните сили , но ВЯРВАМ В ПЪЛНАТА ни ПОБЕДА.
 • Октомври 1.1 Октомври преди 7 месеца Профил на трол?
  Нещата са много навързани. ес е ПРОКСИ НА Сащ , но са дошли времената когато всички европейски държави плащат нещо като данък/санкциите/ за спасяването на щатската икономика, която от 2008 никаква я няма. Която е функционална от война до война , но тази война сега много се е забавила.
  : 3 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 7 месеца Профил на трол?
  НАЙ МОГЪЩИЯТ ФАКТОР ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ Е СЛЪНЦЕТО и ние нищо не можем да направим. Не съм от тези дето считат , че човека не въздейства на климата . Истината е между двете гледни точки , но на ПЪРВА ПОЗИЦИЯ СЛЪНЦЕТО. F...F eu*nato F...F AND**LL
  : 4 !
Последно в Актуално