Радев иска да назначава шефа на бъдещата агенция за антикорупция

3461
Радев иска да назначава шефа на бъдещата агенция за антикорупция
Снимка: БГНЕС

Президентът трябва да назначава председателя на Агенцията за борба с корупцията, такава е здравата институционална логика. Това обяви пред журналисти държавният глава Румен Радев, цитиран от агенция "Фокус".

Такава постановка лансираха от БСП след като представиха алтернативен проект на закон за борба с корупцията. В този на управляващите се предвижда с назначението да е ангажиран парламентът.

Радев свиква втори КСНС - заради корупцията

На 9 октомври президентът Румен Радев ще свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Темата на КСНС ще е бо...

Как можем да си представим, че парламентарното мнозинство ще избере този човек и ще бъде ли в състояние той да разследва правителството, ако то е излъчено от същото това парламентарно мнозинство. Няма логика, мотивира позицията си Радев.

"Първо, корупцията е изключително важна тема за България. Борбата с корупцията не може да става само с превенция, тя е важна разбира се, но не по-малко важни са разследването, обвинението и наказанието. Очаквам един комплексен подход, който да включва всички необходими мерки". Това обяви Радев в отговор на въпрос как оценява проекта на БСП.

По повод започващия днес нов политически сезон президентът посочи, че са много нещата, накъдето политиците да насочат вниманието си. "Във всички сфери очакваме наистина едно законодателство, което да отговаря на обществените очаквания и да се прави така, че да има време обществото да се запознава с това какво се предлага, да има обществено обсъждане и дебати, допълни той.

Днес той откри новата учена година във Военната академия в София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика