Радев: Правителството предлага разоряващ бюджет

4304
Радев: Правителството предлага разоряващ бюджет
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев коментира пред журналисти, че в момента е в добро здравословно състояние:

„Чувствам се в отлично здраве. Спазвам стриктно предписанията на РЗИ и относно тестване, и относно карантиниране. По закон има ясно определен орган, който е оторизиран и компетентен да налага и да отменя карантина, това е РЗИ. Следвам стриктно правилата - така е разпоредило РЗИ, така изпълнявам абсолютно всичко! Няма да участвам повече в интриги и да коментирам.

Румен Радев: Резултатът и от днешния ми тест е отрицателен

В изпълнение на разпоредбите на РЗИ днес отново си направих тест за коронавирус, заради новината за позитивния тест от вчера на президе...

Правителството предлага разоряващ бюджет и огромни харчове без цели, без план, без ясни процедури, без обосновка за резултатите от тези харчове. Това е целта на режисирания скандал - да се отклонява вниманието. Коментарът ми е, че бюджетът е разоряващ“.

Държавният глава изрази опасенията си, че бъдещите поколения ще бъдат натоварени с погасяването на дългове, с които настоящото управление „си купува спокойствие и власт с парите на гражданите“. Румен Радев предупреди за опасната тенденция средствата на данъкоплатците да бъдат разходвани непрозрачно, а чрез бюджетното планиране изкуствено да се създава бюджетен излишък, който се използва безконтролно: „Огромни харчове без обществени поръчки от изключение се превръщат в правило, а хаосът – в норма. Примери – много, колкото искате. Затова трябва най-сетне да има обществено внимание, защото това са нашите пари. Това са пари и на нашите деца и внуци“.

Свидетелства за злоупотреби по думите на Румен Радев са милиардите, похарчени за магистрали с изключително съмнително качество и без обществени поръчки, и средствата, безотчетно отпуснати за язовири. „Отдавна настоявам „Автомагистрали“ да публикуват на кого плащат, защо, по какви технически задания, по какви критерии, каква гаранция има. До момента упорито се отказва тази информация“, заяви държавният глава.

Запитан за посещението си в Естония, президентът коментира, че то е приключило успешно и напомни, че целта по приемане на домакинството на Инициативата "Три морета" е постигната. "Върнах се със знамето на инициативата „Три морета“, въпреки огромната съпротива от страна на правителството, което подкрепяше Естония да си удължи домакинството и за следващата година до последния момент“, коментира Румен Радев. Президентът посочи, че това дава възможност България да бъде домакин на инициативата в наситен с динамика и предизвикателства период от време в нашия регион и да влияе активно на процесите в него.

BBC подчерта, че заразеният с COVID-19 Анджей Дуда и Румен Радев били заедно в Талин

Полският президент Анджей Дуда е дал положителен тест за  коронавирус. Това стана ясно от съобщение в Twitter на секретаря на каби...

От учебния полигон „Корен“ президентът изрази подкрепата си за провеждането на тактическо учение “Балканска стена 20”, което се подготвя повече от десет месеца, и напомни, че армията е призвана да гарантира сигурността на страната във всяко време и при всякакви условия. „За да успее да го прави, тя трябва да има високи бойни способности. Те не се изграждат за един ден. Това е постоянен процес по тяхното изграждане и поддържане и това учение е елемент от този сложен процес“, каза Румен Радев. Българската армия има изградени условия за спазване на всички санитарни норми и е взела всички необходими мерки, добави държавният глава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Ракетата-носител на Гешев: Да размърдаме ситуацията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика