Рашидов ще се бори за парите си от КТБ, обвинява партиите за етническата карта

10652
Рашидов ще се бори за парите си от КТБ, обвинява партиите за етническата карта
Снимка: БГНЕС

Когато имах достойноството да говоря за КТБ, си бях обявил напълно прозрачно доходите. Освен мен и Васил Найденов защо никой с милиони в банката не говореше? Защото не могат да докажат произхода на парите си, заяви културният министър Вежди Рашидов. И подчерта – ще търся правата си в Страсбург заради парите ми в КТБ.

Рашидов призна, че е направил цесии, за да си вземе парите. Валери Димитров да говори каквото си иска за цесиите – аз не искам да обсъждам думите му. Вместо да ме съжалят малко, че съм бил почтен, ставам дъвка в устата на мнозина – не искам повече. Има нещо ясно и точно – една банка беше окрадена. И вместо да се занимаваме с крадците, ние се занимаваме с парите на Вежди Рашидов. Искате да не се опитвам да си спася личните пари ли, нападна културният министър. Аз съм добър данъкоплатец и не плащам по 50 лева данък от заплатата си само, добави той пред Нова телевизия.

Менда Стоянова: БНБ не си върши работата

С последните законови промени ще вземем КТБ от ръцете и управлението на БНБ. Това каза в сутрешния блок на БТВ Менда Стоянова, шеф на б...

Културният министър коментира и думите на Мустафа Карадайъ, че един ден всички ще са ДПС. Нямаме политика за интегриране на малцинствата, това дава поле за изява на ДПС. Етническа партия приобщава българското общество. На евроизборите ДПС спря гласуването, за да не стане и първа политическа сила. Докато няма гражданско общество, така ще е, подчерта Вежди Рашидов.

С Мишо Неделчев, Кольо Босия и куп други хора през 1985 година имаше ситуация, в която в Кърджали бяха настръхнали и ако на някой му потечеше кръв от носа, щяхме да запомним този момент. Отидохме много хора от София – и българи, и турци и успокоихме съгражданите си. Тогава ДПС нямаше. Винаги има повод двама души да се сбият и ако потече кръв, ще дойдат и роднините. Прав е Бойко Борисов да помоли всички – малко по-нежно, малко по-тихо, сигурен е Рашидов. Българският турчин е миролюбив човек – работи, добър е. Той е беден толкова, колкото и българинът, колкото и циганинът. Политиците злоупотребяват, сигурен е Рашидов.

Културният министър защити проекта за Българския Лувър. Защо да нямаме български национален музей, каза той. За финал Рашидов каза, че няма да приеме да стане академик, за да не го одумват, но ще благодари на БАН за предложението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика