Рашков обясни защо според него арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова не са незаконни

22446
Рашков обясни защо според него арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова не са незаконни
Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков не се съгласи изцяло, че арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са незаконни. По думите на Рашков, съдът бил казал, че трябвало да има разследване – т.е. това е правилно полицейско действие, утвърдено от съда. Но съдията, според ексвътрешния министър, не бил чел данни от преписки и не е изследвал доказателства, предоставени по делото (470 страници), което променя нещата – стигнало се до това съдията да изследва само формата на действие и тя да бъде решаващият елемент в съдебното решение. Не може един съдия да не чете данните и да разпореди само, че заповедта за задържане за 24 часа не отговаря на законовите изисквания , заяви Рашков. А и втората инстанция още не се е произнесла, напомни ексвътрешният министър в интервю за в. "Сега".

Рашков изрази огромно възмущение от кадровите промени в МВР и ги свърза с управлението на Бойко Борисов – конкретно с аферата Васил Божков, където имало много данни за проверка, например по линията на хазартната комисия и стотиците милиони невнесени данъци, както и аферата АМ "Хемус". Махат се служители, доказали се в битката срещу купения вот – правят се изключително тежки грешки в кадровата политика и то много бързо, каза той. Може би сегашното ръководство на МВР е в някаква връзка с предишните управляващи, добави Рашков, визирайки Бойко Борисов.

Демерджиев отговори на Рашков: Дошъл съм в МВР, за да довърша мутрите

"Всеки, който ме познава, знае, че никой не може да влияе на решенията ми. Дошъл съм в МВР, за да довърша мутрите, а не за да ги връщам...

Конкретно Рашков се оплака от новия директор на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) в Кърджали, който имал неправомерен достъп до 60 документа с класифицирана информация (Рашков обаче заяви, че не бил проявявал интерес и не вярвал назначената от него проверка да доведе до нещо "при това ръководство”) и участвал в акцията в Лясковец, когато беше убита баретата Емил Шарков. Есквътрешният министър изрично заяви, че не би работил с наследника си Иван Демерджиев – припомняме, че имаше инициатива Демерджиев да бъде заместник на Рашков в кабинета „Петков”, но сегашният МВР министър отказа с мотив, че вътрешните работи не са му в експертизата: Законът "Магнитски" като част от кризата с правителството: Говори Иван Демерджиев (ВИДЕО)

С президента имам принципни отношения, нищо повече от това, повтори Рашков. И изрично подчерта, че липсата на контрол над главния прокурор си остава проблем, който тревожи и европейските ни партньори.

Ексвътрешният министър призна, че един от сегашните зам.-министри живял в държавната резиденция, когато Рашков беше министър, но не каза име. Сега той живеел в общежитие, "като курсант на МВР". "За малко повече от година не може да се стигне до всеки, който е слугувал на Борисов", заяви Рашков.

Проверката за имотите ми продължава вечно и тя до нищо няма да доведе - г-н Цацаров го знае това много добре. Не се притеснявам от нищо, никой от моето семейство не се притеснява, каза Рашков.

Стоим ли на позицията "Мутри вън!" или ще я променяме на "Мутри вътре"?

Това обяви бившият силов вицепремиер в кабинетът "Петков" Бойко Рашков. Той алармира за сериозни кадрови рокади в МВР и различните...

ОЩЕ: Бойко Рашков алармира за предизборни рокади в МВР, с които се връщат ГЕРБ и ДПС във властта

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика