РБ няма да гласува единно при третото гледане на Конституцията

2720
РБ няма да гласува единно при третото гледане на Конституцията
Снимка: БГНЕС

Групата на Реформаторския блок (РБ) няма единно решение за третото гласуване на законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията. Депутатите от РБ ще гласуват по съвест третото четене на промените. Това стана ясно след сутрешно заседание на парламентарната група на Реформаторския блок в парламента.

Гласуването е поименно, всеки ще изрази личната си позиция, обясни пред медиите съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски, цитиран от БГНЕС. По думите му това изискване било разписано и в основния закон.

Реформаторският блок остава в управлението, ДСБ - в опозиция

Реформаторският блок остава в управлението. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в кулоарите на парламента, където дойде след като на...

Затова и нямало единно решение на групата как да се гласува за промените.

Зеленогорски обясни, че днес не е обсъждана целостта на Реформаторския блок. Групата е цяла, Реформаторският блок е цял, спокойно, каза Зеленогорски.

Днес народните представители ще гласуват поименно на трето четене промените в Конституцията.

Относно възможността да не се съберат 180 гласа председателят на ДСБ Радан Кънев обясни, че това е отговорност на хората, които събраха 204 гласа срещу първоначалния компромис. Ако обичат да си ги събират пак, добави той.

Кунева: ДБГ продължава да подкрепя правителството

Движение "България на гражданите" продължава подкрепата си за правителството. Това каза Меглена Кунева на извънреден брифинг на ДБГ, пр...

Днес Димитър Делчев, секретар на ПГ на Реформаторския блок, заяви пред БНР, че възможно е да се стигне до актуализация на коалиционното споразумение с ГЕРБ. "Ние искаме да изведем 5 неща пред скоби и да кажем: В следващите шест месеца трябва да дадем реални резултати на обществото, а вие да дадете на нас знак, че наистина сме важни и сме част от това управление. В противен случай, ако ние не сме в управлението, за да правим и инициираме реформи, в които вярваме и които са добри за България, ние нямаме причина да оставаме", каза Делчев.

В случай обаче, че до актуализация не се стигне, Блокът вероятно ще напусне управлението.

Ще изчакам заседанието на групата, подозирам, че няма да се гласува по един и същ начин за конституционните промени. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев по-рано днес за днешното гласуване по промените в Конституцията.

Това заяви още, че ДСБ ще излезе от парламентарната група на Реформаторския блок, ако от ДСБ го поискат.

Янаки Стоилов: ДСБ не е опозиция, липсата на истинска опозиция е проблем

Тези съдии, които сега говорят за промяна на съдебната система, са наследници на онези хора, които преди две десетилетия промениха сист...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика