РБ ще търси непартийна кандидатура за президент

381
РБ ще търси непартийна кандидатура за президент
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок трябва да е единен и да издигне единен кандидат за президент. Това заяви в Плевен зам.-председателят на ДБГ и зам.-председател на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

"Когато се явим на изборите за президент, да бъдем не в зоната след медалистите, а да се борим за балотаж", каза още той.

Зеленогорски потвърдил, че обмисля да е кандидат за президент

Заместникът на Меглена Кунева в "Движение България на гражданите" (ДБГ) Найден Зеленогорски би обмислил сериозно да е кандидат-президен...

"Към това трябва да се стреми блокът и ако се постигнат всички тези цели, аз бих могъл да разсъждавам върху собствената си кандидатура", заяви Зеленгорски в отговор на въпрос дали ще се кандидатира за президент.

Според Зеленогорски, на този етап е по-логично и нормално да се търси непартийна кандидатура - "Демократ, общественик, гражданин със силна позиция и собствено влияние в обществото, който да бъде подкрепен от РБ и от други политически сили, а защо не и от сили от патриотичната ниша, и тогава да посегнем към второто място и участие в балотаж", коментира той.

Найден Зеленогорски каза още, че на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок на 10 май, това ще бъде точка първа в дневния ред.

„Местните избори ни показаха, че непартийните кандидати печелят. Партийните кандидати могат да разчитат на подкрепата на Реформаторския блок и обкръжението му, която подкрепа се съмнявам, че може да ни доведе до балотаж, а да участваш на олимпийския принцип за мен не е нормално. Уверен съм, че ако нямаме единност, подкрепа и някакъв по-широк профил, трудно ще се справим", каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика