Реформаторите искат 28 септември за избори, предупреждават за нов трик по "Южен поток"

28752
Реформаторите искат 28 септември за избори, предупреждават за нов трик по "Южен поток"

Реформаторският блок официално поиска промяна на датата за провеждане на предсрочни парламентарни избори - вместо на 5 октомври, десните искат вотът да се проведе на 28 септември.

Работодатели и синдикати заплашиха политиците с радикални действия

Политиците счупиха стомната - това е шамар за всички. Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал (АИК) Васил Ве...

Причина за официалната позиция е "некоректното използване на най-големия мюсюлмански религиозен празник - Курбан Байрям". Говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев обвини парламентарните партии, че в услуга на ДПС са постигнали съглашателство около датата 5 октомври.

Корман Исмаилов изрази недоумение как политическите амбиции на ръководството на ДПС оставят на втори план религиозния празник – Курбан Байря, да бъде експлоатиран по време на предизборната кампания. Той призова президента да прояви чувствителност и разбиране и това да не се допусне.

Според Реформаторите посещението на руския външен министър Сергей Лавров ясно е показало защо досега Пламен Орешарски не подава оставка като пример. Имаме данни, че се подготвя смяна на един от участниците в Консорциума по проекта "Южен проект" и подписване на допълнителни документи. Позицията ни съвпада с тази на ЕК и изисква обявяване на конкурсна процедура, изцяло съобразена с европейските правила за обществените поръчки. Без такава процедура България е заплашена от спиране на всички еврофондове, допълни Радан Кънев.

В отговор на журналистически въпрос Божидар Лукарски обясни, че през седмицата ще се обсъждат принципите за водене на преговори за разширяване на Блока. Той допълни, че много партии са заявили желание за включване към коалицията.

Пети октомври е подарък за ДПС, казва Вежди Рашидов

Изборите на 5 октомври са истински подарък за ДПС. Това заяви бившият културен министър и депутат от ДПС Вежди Рашидов. Заради тази да...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com