Реформаторският блок е предложил на МС решения за Lafka

22756
Реформаторският блок е предложил на МС решения за Lafka
Снимка: БГНЕС

Сега за България е важно да са ясни конкретните проблеми, които водят страната назад и Реформаторският блок ги посочва, като дава и решения. Днес внесохме конкретни предложения в Министерския съвет заради случая Lafka. Над 20 хил. микропредприятия може да бъдат фалирани заради този монопол, което е означава над 40 хил. работни места. Lafka е един от примерите как се създават правила за един, а не за общността, категоричен е говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев. Той даде пример, че в Костинброд 50 семейства ще останат на улицата заради търговския монопол.

Същото е положението и с „Южен поток”. Всички знаем, кой ще спечели конкурсът за строежа на „Южен поток” – консорциум с много близки до властта фирми, подчерта Кънев пред БНТ.

Георги Кадиев внася промени в Закона за офшорките, за да няма случаи Карадере и Lafka

Депутатите от Коалиция за България Георги Кадиев, Георги Анастасов, Страхил Ангелов, Таско Ерменков и Петър Мутафчиев официално внесоха...

Имаме нашите проучвания, знаем какво и как да четем в социологическите проучвания. Това, което виждаме, е ръст на доверието към Реформаторския блок и спад към ГМО проектите като „България без цензура”, коментира още Кънев.

Партии като „България без цензура” са проблем за българската политика. Това са партии, които използват медиите, за да се налагат – медиите на Пеевски, ТВ7, продължи Кънев. И това руши доверието, смята той.

На въпрос дали не мисли, че с такова изявление вдига рейтинга на „България без цензура”, Кънев отговори, че преди всичко трябва да се казва истината. Не можеш да събереш хората и да им кажеш в нюзрума ти това правиш, ти онова, подчерта лидерът на ДСБ.

Реформаторският блок трябва да убеди и обедини различни хора, да им покаже, че целите, които си поставяме, могат да се реализират в дългосрочен план – 15-20 години, убеден е Кънев.

Съдът в Бургас блокира Василев, Пеевски и Lafka

Бургаският административен съд (БАС) не разреши да влезе в сила наредба на Бургаския общински съвет, с която щеше да се позволи навлиза...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика