Реформаторският блок притеснен, че според Орешарски реформи не са нужни

13515
Реформаторският блок притеснен, че според Орешарски реформи не са нужни
Снимка: БГНЕС

"Изказване на Пламен Орешарски, че България няма нужда от реформи е скандално. Липсата на такива означава, че България ще остане най-бедната страна в Европейския съюз. Реформаторският блок е силно притеснен от липсата на желание за реформи в управляващите. Това за пореден път доказва тезата, че ние сме единствената алтернатива на това управление". Това каза на пресконференция Божидар Лукарски от Реформаторския блок.

Реформаторите изказаха и своето притеснение от евентуалната загуба на евросредства за екология. Те дадоха примери за скандални политически назначения в различните РИОСВ, заявявайки, че хората там са избрани с непрозрачни конкурси.

"Лидерите на Реформаторския блок ще представим своите предложения за изход от тази ситуация. Политическите назначения са проблем и ние ще дадем нашите решения", каза от своя страна Радан Кънев.

"Искам да кажа само едно нещо - ще се опитаме да консолидираме всички политически сили, които искат това правителство да си тръгне. Ще се постараем с всички сили да има избори 2 в 1 през май. Ако управляващите не се съобразят и упорстват - ще ги принудим да си тръгнат с резултатите ни от европейските избори", заяви Кънев.

"Нашата идеологическа борба с Волен Сидеров е ясна. Той е клонинг на партиите на статуквото и се бори за техните клаузи", отговори на журналистически въпрос за скандала на летище Варна лидерът на ДСБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика