Румен Петков: БСП показва, че лъжата е норма на съществуване. Плевнелиев е катастрофа

3517
Румен Петков: БСП показва, че лъжата е норма на съществуване. Плевнелиев е катастрофа
Снимка: БГНЕС

„Процесът с обновлението в българската политика не бива да е приеман като еднократен акт”. Така заместник председателят на АБВ Румен Петков коментира своето оттегляне от ръководството на партията, както и това на Георги Първанов и Ивайло Калфин.

Това е едно зряло политическо решение, ние имаме добър млад потенциал. Ние сме 25 години в политиката, хората показаха, че искат нещо ново. Промяната ще започне от АБВ с избора на нов председател и негови заместници, коментира Петков пред bTV.

Toй изясни, че не става дума за махане и оттегляне от политиката и че той и колегите му ще помагат със всички сили и средства на новите кадри в ръководството. „Стремежът ние е ние да дадем възможност на млади и подготвени хора да участват активно в политическия живот.”

България няма общо с попадането на българско оръжие в Сирия, твърди Петков

България няма нищо общо с попадналото българско оръжие в Сирия, заяви Румен Петков пред bTV. Той беше категоричен, че няма как да сме п...

„Всеки път сме изненадани защо гласуват малко българи и защо българите мразят политиците, а всъщност физиономиите ни са писнали на хората”, заяви той. Според Румен Петков наистина има млади и подготвени хора, които да поемат АБВ. Той дори назова имената на Коста Проданов, Мариана Тодорова, Демира Дичева и др. Който и да е новият председател, ние ще застанем до него и ще го подкрепим, каза той.

На въпрос какво смята за идеята за БСП за мандатност на длъжности, Петков коментира, че не е убеден че абдикирането е решение. Той коментира и изказването на Сергей Станишев, че оттеглянето на Георги Първанов е проява на инстинкт за самосъхранение. „Това изказване е част от безочието, с което си служи Станишев години наред. Аз не мисля, че е това е самосъхранение, оттеглянето на президента Първанов не се приема еднозначно. Той няма да се оттегли на заслужен отдих и писане на материали.”

Според Петков масово се внушава на хората, че няма особен смисъл да се гласува за АБВ. Въпреки това той е убеден, че партията ще влезе в следващия парламент, защото има силни регионални лидери хъс за промяна.

Той сподели също, че изобщо не съжалява, че е напуснал БСП, защото новото ръководство показва, че лъжата е норма на съществуване. В краткосрочен план коалиция между АБВ и БСП не е възможна, отбеляза той.

Румен Петков: Искаме промяна в политиката

Румен Петров изказа своето виждане за политиката на АБВ през следващата година. Според него насроченият за 15 януари идната година конг...

"Ние бяхме употребени в тази кампания. Сега ще търсим оформяне на стабилен субект, който да гарантира сигурност – ГЕРБ не се вписват", допълни Петков.

"Бойко направи такива компромиси – не мисля, че са обусловени. Например спекулацията с оградата на границата – това е компрометирано съоръжение. Направи се нещо за да се легитимира псевдопатриотизма у нас. Намираме хора от тази страна на оградата всеки ден."

Подканен да оцени президента Росен Плевнелиев, Петков заяви: „Катастрофа… и ако някой ми каже, че съм го надценил ще бъде прав. Той лиши България от влияние на Балканите, това е първият политик на прехора, който нямаше ясното съзнание какво ще прави с Македония. Нямаше и отношение към Сърбия. Смятам, че смятам че Радев ще води по-балансирана полтика. Плевнелиев изкопа дъното, завърши Петков.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика