Румен Петков: Нашата амбиция е да върнем нормалността

3997
Румен Петков: Нашата амбиция е да върнем нормалността
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

С амбицията да върнат нормалността, АБВ се регистрираха за предстоящите парламентарни избори. Документите и над 3000 подписа внесоха в ЦИК лидерът на АБВ Румен Петков, номинираните за кандидат-депутати доц. Атанас Мангъров, лидерът на АБВ-Младежи д-р Пламена Заячка и председателят на АБВ-София Христо Колев.

"Нашата амбиция е да се обърнем към гражданите за подкрепа, за да върнем нормалността – нормалността в отношенията, нормалността в работата, нормалността в училището, в човешките отношения", каза лидерът на партията Румен Петков. "Атмосферата като цяло е достатъчно отровена и считаме, че сме тези, чиито кандидати носят нормалността и са способни и доказали с неконюнктурното си поведение, че са готови да дадат на хората нормален живот", заяви той.

Доц. Мангъров: Нормалните хора са най-голямата политическа сила

Нормалните хора в страната са най-голямата политическа сила. И ако те стъпят на краката си, осъзнаят се и преодолят страховете си, ще н...

Самостоятелното явяване, коментира Петков - донякъде е добре, защото дава възможност на кандидатите да са с лицата и с достойнството си. "Ние не си позволихме да яхнем нечие недоволство, не сме слугували на никого и няма да слугуваме", подчерта той и добави по адрес на конкурентите: "Когато не коментираш най-позорното решение в последните години на Софийската градска прокуратура да се прекрати разследването на шкафчето на Борисов – това осъзнато мълчание говори за тип зависимости, които гнусят".

Лидерът на АБВ потвърди, че няма да бъде сред кандидат-депутатите, защото разбирането му е, че трябва да има мярка. "Ние добре разбираме, че обществото иска радикална промяна и някак не е прилично хора с биография като моята да са за пореден път за нещо си кандидати", каза той и подчерта: "Смисълът на една политическа партия не е да реализира своя председател, а да даде на хората усещане за почтеност и за спокойствие".

Запитан дали ще остане доц. Мангъров в листата, въпреки неодобрението на основателя на партията - президента Георги Първанов, Петков категорично заяви: "Доц. Мангъров е достатъчно ясен, и ние като ръководство сме достатъчно ясни, още повече, че той има серия от номинации – Варна, Бургас, Сливен, София, така че такъв въпрос не стои".

Представяйки листата на АБВ, Румен Петков изтъкна, че 5 от водачите са на възраст около 30 години и то хора, които, независимо, че са придобили образование в Лондон, Брюксел и другаде, са избрали да се върнат и работят тук. "Дума „патриотизъм“ някак се умори от злоупотреби, но мисля, че този израз на родолюбие трябва да бъде видян и разбран от хората", заключи той.

Румен Петков: На моменти се гордея от отсъствието си от последните два парламента

По много причини се регистрираме сами за парламентарните избори – нетърпимост към корупцията, към работата на прокуратурата. За с...

Какво каза пред журналисти кандидат-дупутатът от АБВ доц. Атанас Мангъров при регистрацията за предстоящия вот, четете ТУК.

Автор: Ива Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Каракачанов: Трябват решения и воля за подпомагане на младите семейства

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика