X
 
 

Румен Радев за новия главен прокурор: Не настоявам за имена, а за законност

3354 0
photo of Румен Радев за новия главен прокурор: Не настоявам за имена, а за законност
Снимка: БГНЕС
Всички знаят много добре, че аз не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери, нито викам главния прокурор всяка сряда. Не обсъждам личности, а принципи. Не настоявам за имена, а за спазване на закона. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Благоевград в отговор на въпрос за консултациите, които държавният глава проведе с представители на съдебната и изпълнителната власт за критериите за избор и правомощията на следващия главен прокурор, предаде кореспондентът на БГНЕС в Благоевград.

Помолен да коментира дали разговорите са намеса в съдебната власт, както заяви премиерът, Румен Радев посочи, че се създава „изкуствена драма“. „Тези консултации отговарят на обществените очаквания за ясни критерии, мотивирани предложения и прозрачни процедури при избора на нов главен прокурор, защото обществото ни очаква справедливост, очаква реална борба с корупцията. Затова и всички институции, ангажирани с този избор, трябва да осъзнават и да не забравят високата обществена отговорност“, посочи президентът.

Цацаров счита, че президентът е подранил с консултациите за нов главен прокурор

Правомощията на главния прокурор не бива да бъдат променяни преди избора на следващ, а президентът Румен Радев е подранил с консултации...

В отговор на въпрос за хода на преговорите за нов изтребител за Българската армия Румен Радев подчерта, че в този много важен за страната ни проект не е трябвало да се подхожда „с лозунги и заклинания, а с реални аргументи“. „След като правителството и Народното събрание „задраскаха“ състезателната процедура, която е гарант за постигане на най-добри условия за България, вече трудно можем да говорим за преговори“, посочи президентът и допълни, че неясни остават и условията за индустриално сътрудничество и офсет, които са важни за нашата икономика. „Правителството прие българите да плащат при неясни условия и да плащат повече, но не казва колко, защото, виждате, идват избори“, заяви Румен Радев. Президентът призова правителството в стремежа си да намали цената да не посяга на целостта на пакета и на способностите, защото това ще обезсмисли целия проект.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 2 от 5. Гласували общо: 2 потребители
 • по военному ясно казано 9 по военному ясно казано преди 4 месеца Профил на трол?
  Браво на Радев за прямото и правдивото му обвинение към Борисов,но точно толкова открито да заяви,че Русия нарушава всички международни правила и норми с агресията си в Украйна и Грузия,както и незаконната анексия и окупация на Крим!
 • по военному ясно казано 8 по военному ясно казано преди 4 месеца Профил на трол?
  РР:'Не настоявам за имена,а ЗОДИЯТА на новия главен прокурор да е ЧАЙКА'
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Абе, така да се нареди, че да не са американски самолетите ни, разбиииш, че могат да летят до Москва и обратно
  : 0 !
 • 7 преди 4 месеца Профил на трол?
  обвинявате се взаимно само в некомпетентност и корупция СВЪРЗАНА С ЕС, а НЕ за престъпления-НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛСТВА, защото ще лъсне общият ви знаменател - Русия.
 • много семпло прикриваш, че служиш на Русия  6 много семпло прикриваш, че служиш на Русия преди 4 месеца Профил на трол?
  таваришч Радев, корупцията е голям бич за обществото ни, но от престъпления по НК, тя не е най-общественоопасното! Далеч преди нея са лобирането(за русия), шпионажа, крупните злоупотреби с финансови средства(изнасяни за Русия), подкопаване устоите на въоръжените сили(в руска изгода)... под принципи прикриваш тези(вкл. и свои) престъпления, които всеки тинейджър би изброил подробно с лицата, които виж още ›› ги вършат или са ги вършили и от ГЕРБ и от БСП И ОТ дпс и от 'патриотите'и от царистите
 • ДЪРЖАВА НА РЕШЕТникО-F 6.1 ДЪРЖАВА НА РЕШЕТникО-F преди 4 месеца Профил на трол?
  цялата им работа и на БСП, и на ГЕРБ е пушилка и празни приказки на решетниковия катапултист - ако имаше нещо различно от БКП - глави и новичоци щяха да хвърчат. Е, от време на време някой се капичва, но това е, че е прекалил в гепенето и неотчитането където си трябва
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  КОКИНОВ КЪМ МУТРЬО БОРИСЮФ - ЦАЦАРОФ ТИ СИ ГО НАЗНАЧИ. КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ГОВОРИМ И ПИШЕМ!
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  И РАДЕВ БОРИСОВ СИ ГО ИЗБРА - ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАК , А ТОЙ САМ СИ СЕ ПОХВАЛИ
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  НЕ Е КОРУМПИРАН ЛИ ? ФАТМАКА НЕ САМО Е КОРУМПИРАН , НО МУ ЛИПСВА И ЕЛЕМЕНТАРЕН МОРАЛ ВСЯКАКЪВ ......КОМУНИСТ И МОРАЛ !????
 • МАФИЯ = ШАЙКАТА ГЕРБ 4.1 МАФИЯ = ШАЙКАТА ГЕРБ преди 4 месеца Профил на трол?
  Да де, бодигарда Борисов разтриваше ушите на бай Тошо а сега управлява с мутро-милиционерската си шайка.
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  При всички случай не е корумпиран като Боко и компания. Видяхме ги 10 години колко струват. И да пишете и да се мъчите. Народа им се насити на управлението.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Ега ти и резиодента фатмак - ГОЛЕМИЯ ЗАКОННИК....
  : 0 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Ега ти и резиодента фатмак - ГОЛЕМИЯ ЗАКОННИК....
  : 0 !
 • Анонимен 3.3 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Чакайте , комуняги , още кръвта не си сте платили.....
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  ЗАТВОР ЗА ГЕЙмериканските ЛИЗАЧИ бОКУ И цЕЦУ АСАНСЬОРОВИ!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Пеерас , вече нямаш нищо в кратуната си ! Дори бръмбарите ти са избягали......
  : 0 !
 • Бакунин 1 Бакунин преди 4 месеца Профил на трол?
  Мнозинството българи се съмняват , че резидент Фятмака е прочел конституцията ! Той се мисли за равностоен на монарх, на когото е подчинена България т.е. всички власти !! Това му втълпяват от Позитано 20 , което , никак не е трудно ! Това е чудовищна простотия / при Путин било така 1 / !! Съдебната власт му направи , вече , 5-6 теманета !! Има начин , журналистите да проверят , дали Фатмака виж още ›› е прочел конституцията , защото , той , най нагло я нарушава много пъти .....
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Мнозинството българи се съмняват, че ще бъде прозрачен и честен избора. Не се съмняват в президента, мръсен трол.
  : 7 !
 • Бакунин 1.2 Бакунин преди 4 месеца Профил на трол?
  Комунисте 1.1 , защо скачаш като ужилен пред истината ? Та България няма президент , а някакво чучело със зелени чорапи , което бавно срича чужди мисли , комунист и в международна изолация ! Да не сме слепи ! Той е политически обременени, не става за нищо ! Тролът е бесепарско явление и никъде другаде не съществува !
  : 1 !
Нагоре
Последно в Актуално