СДС подкрепи Кабаиванов

2962
СДС подкрепи Кабаиванов
Снимка: БГНЕС

От СДС подкрепиха своя бивш лидер и настоящ кмет на Карлово Емил Кабаиванов, срещу когото прокуратурата повдигна обвинение за умишлена безстопанственост.

"Съюзът на демократичните сили заявява своята категорична подкрепа за заместник-председателя на партията и кмет на Община Карлово, д-р Емил Кабаиванов. Изразяваме своето безпокойство от очевидно зачестилите през последните няколко месеца атаки срещу д-р Кабаиванов. За нас вече няма съмнение и е изключително притеснително, че в навечерието на предстоящите местни избори, срещу кмета на Община Карлово се води открита кампания, но не с политически средства", заявяват от СДС.

"Ние, от СДС, поставяме на първо място върховенството на закона. Точно затова и една от най-важните реформи, която обещахме на гражданите, като част от коалицията РБ, е реформата за независима съдебна система. А случаят с д-р Кабаиванов още веднъж потвърждава, че тя вече не търпи отлагане и е крайно належаща за нашето общество.

Ние не се намесваме в работата на разследващите органи и прокуратурата, но сме притеснени от активирането им в месеците преди изборите и от методите, с които действат спрямо кандидат за кмет на Реформаторския блок.

Презумпцията за невиновност, при която всеки е невинен до доказване на противното, би трябвало да е основен принцип в правовата държава, каквато е и България", пишат още от партията.

СДС предлага мерки, за да няма феномен "Любимец 15"

Да няма припокриване на номерата на партиите и на кандидатите за общински съветници на предстоящия местен вот. Това ще предложи СДС на ...

Вчера Кабаиванов заяви, че атаката срещу него се дължи на предстоящите избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика