Шефът на АПИ всъщност не е уволнен, а преназначен

5804
Шефът на АПИ всъщност не е уволнен, а преназначен
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Шумно обявеното уволнение на инж. Дончо Атанасов от поста председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" всъщност е понижение. Това става ясно от съобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Атанасов става член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", пише дословно в официалното съобщение на министерството, което беше разпространено снощи. През миналата година Дончо Атанасов замести инж. Лазар Лазаров начело на АПИ.

Разпоредиха извънредна инспекция на всички тунели

Председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Дончо Атанасов разпореди със заповед да бъд...

Всъщност по буквата на закона АПИ се управлява от тричленен управителен съвет. Атанасов беше в УС и по времето на Лазаров, а сега просто се връща на стария си пост. Той влезе в съвета през ноември 2013 година по времето на управлението на Пламен Орешарски. През периода 1995-1997 година Дончо Атанасов е народен представител в 37-то Народно събрание от БСП. Заемал е ръководни постове в различни търговски дружества. В периода 2008-2009 година Атанасов беше директор на дирекция "Оперативен контрол и управление на риска" в Национална агенция "Пътна инфраструктура“.

Вчера (8 февруари) служебният премиер Огнян Герджиков настоя пред министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов да бъдат освободени директорът на Областно пътно управление София Веселин Николов и началникът на Районна пътна служба (РПС) София Боян Игнатов. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов предложи за председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ да бъде назначен Пирин Пенчев, а за изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД – Валентин Николов. 

Пирин Пенчев е завършил транспортно строителство във Висшия институт по архитектура и строителство и има над 22 години опит в областта на пътното и мостово строителство в България, включително като заместник-директор с ресор Строителство, поддържане и експлоатация на републиканската пътна мрежа и проектна готовност в АПИ. Има експертиза и в прилагането на националната нормативна уредба, свързана с проектирането и строителство на обекти от пътната инфраструктура на България, включително големи съоръжения и тунели.

Валентин Николов е доктор по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Има дълъг стаж в държавния и частни сектор, а от 2009 до 2012 г. е бил председател на съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД.

Експерт посочи кой е отговорен за трагедия в "Ечемишка"

Има едни въпроси, на които трябва да се отговори, но преглеждайки пирамидата на отговорностите, нещата тръгват, според мен, от министър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика