Шишков алармира депутатите: АПИ има проблем с пътната маркировка

3043
Шишков алармира депутатите: АПИ има проблем с пътната маркировка
Снимка: Actualno.com

Министърът на регионалното развитие Иван Шишков алармира депутатите от Регионална комисия, че Агенция "Пътна инфраструктура"(АПИ) има проблем с пътната маркировка.  Това се случи по време на блиц-контрола 

Министър Шишков призова Народното събрание да промени решението за текущите ремонти от пролетта, тъй като то създава проблем с пътните маркировките. 

"Колегите от АПИ твърдят, че има чисто юридически проблем - не могат да завършат маркировките за тази година", коментира министърът. Той уточни, че проблеми със самите договори за маркировки няма, тъй като сумата им не е надвишена, но АПИ имат проблем с възлагането.

Той каза, че договорите за текущи ремонти са изтекли на 30 октомври и има проблеми със завършването им. "Колегите готвят нови конкурси за следващите три години, които ще бъдат разделени на основен и текущ ремонт. Целта е проблемите от миналото да бъдат решени", смята Шишков. 

ОЩЕ: Министър: Попарени са надеждите ни за основен ремонт на пътища

Министър Шишков се ангажира да предостави на депутатите сериозен списък за текущите ремонти на пътища, които имат елементи на основни.

ОЩЕ: Асен Василев дава на прокуратурата прикрито строителство за 2,4 млрд. лв.

Регионалният министър отговори и на въпрос за свлачищата, като стана ясно, че там също има проблем. Той заяви, че чака анализ, но очаква за около 50 от 84 свлачища, да се окаже, че даже и да има и пари, няма никаква готовност да започне строителство, тъй като няма процедура за подробен устройствен план.

Министър Шишков отговори и на въпрос на БСП за магистрала "Струма" и намеренията на министерството по нейното изграждане. "В момента се чака да се довърши процедурата през Министерство на околната среда и водите. На практика след оценяване на мерките, може да се вземе категорично решение в кой вариант ще се продължи. Към този момент нещата не са преминали изцяло в полето на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Ще ви кажа нещо, което най-вероятно всички ви вълнува. Тунел "Железница" е готов, но свлачището от 2020 прави невъзможно пускането на движението. Това, което в момента се коментира със строителните фирми, е да се раздели целият процес на два етапа. Да се направи първоначално укрепване на свлачището и да се пусне движението от посока Гърция към София и след това да се довърши цялостното укрепване на свлачището", отговори Шишков. По думите му идеята е движението в едната посока, да бъде пуснато до месец. 

ОЩЕ: Засега: Съдът отмени решения на Борислав Сандов за строежа на АМ Струма

Шишков отговори на въпрос на "Демократична България" за децентрализацията на общините. Той уточни, че в мандата му са дали прозрачно 400 млн. лв. на българските общини. "Те сами дадоха критерии на всяка община да бъдат дадени пари за един обект", каза още министърът. Той смята, че развитието на регионите зависи от изграждането на цялата инфраструктура. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика