Шишков: Държавата е осигурила пари за ремонт в Карловско

700
Шишков: Държавата е осигурила пари за ремонт в Карловско
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и министърът на земеделието Явор Гечев са в Каравелово, където беше обявено частично бедствено положение.

След инспекцията министърът на регионалното развитие и благоустройството заяви, че държавата е отпуснала пари за ремонт на пътища, мостове и други съоръжения като в момента общината изготвя проектите, което отнема време, предаде БНТ.

Трима министри ще проверят ситуацията в Каравелово

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и министъ...

Държавата е отделила 8 млв. лв. за ремонт на пътища и 12 млн. лв. за възстановяване на инфраструктурата, от които 9 млн. лв. за нови мостове и съоръжения и 3 млн. лв. за почистване. "Всички щети са на общинска територия, държавата е осигурила пари. За да построи кмета инфраструктурата, трябват проекти. Кметът очаква края на февруари едната група проекти да са готови, март - другата. Така че, за съжаление, не може да стане с магическа пръчка. Очакваме кметът да се справи и да може с тези пари да инвестира в инфраструктурата. Ако проектите бъдат завършени в рамките на февруари-март, е добър сезон за строителство, така че се надяваме оттук нататък всичко да е така, както е планувано. Мисля че е по-добре да имаме проекти, да имаме качество, отколкото някой сега да започне да строи в средата на зимата и след една година да се окаже, че е некачествено. Дали тази инфраструктура ще бъде възстановена сега или след три месеца, това не води до проблем, който по някакъв начин да застрашава хората", заяви Шишков.

Процедурите за възлагане на строителство може да бъдат облекчени от парламента, а не от служебния кабинет, заяви още служебният министър на регионалното развитие и благоустройството.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов изтъкна, че за повечето проекти януари, февруари и март общината е на етап избор на проектант. Строителството може да започне най-рано през април.

"Законът е такъв, че всички възлагания се случват по Закона за обществените поръчки. Не можеш да извикаш фирмата и да кажеш "Почвай да работиш". Дори да имаш пари", каза Кабаиванов.

Пак много вода: Бедствено положение за селата Богдан и Каравелово

Частично бедствено положение за селата Богдан и Каравелово обяви кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. Основание за издаване на запов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика