Шофьор на линейка се оплака на Борисов за бонуса от 1000 лв., той нареди проверка (ВИДЕО)

13219
Шофьор на линейка се оплака на Борисов за бонуса от 1000 лв., той нареди проверка (ВИДЕО)
Снимка: Министерски съвет

Провери, за да мога да му отговоря – така премиерът Бойко Борисов се обърна към здравния министър проф. Костадин Ангелов след като по време на инспекция шофьор на линейка му се оплака, че не е получил бонуса от 1000 лв., който би трябвало да вземе като работещ на първа линия срещу COVID-19.

Разговорът беше излъчен на живо във Фейсбук профила на Борисов и докато все още излъчването продължаваше, здравният министър се обади. Премиерът поръча да провери случая, който е от Смолян, след като шофьорът не даде повече детайли защо не му е платена премията. И напомни, че за работата на хората на първа линия вече са отделени 83 млн. лева.

Историята

"Аз съм от Бърза помощ – център Смолян, филиал – Доспат. Защо навсякъде се дават бонуси от по хиляда лева за хората на първа линия, ние работим при най-трудните условия, на първа линия, а на нас директорът на Центъра за спешна помощ не ни ги дава", попита Красимир Хавальов при посещението на министър-председателя в Доспат.

Борисов отговори, че ги дават за всички и не знае защо парите не са стигнали до шофьорите на линейки, като цитира българската поговорка "Царят дава, пъдарят не дава". И попита кой е директор на Центъра за спешна помощ, а шофьорът каза, че е д-р Веселин Денев. Обясни, че не става въпрос само за него, а за всички. "Не само на мен, на целия център. Някои са взели по един път, други по два. Кой ги разпределя – по симпатия ли, де да знам", каза Хавальов. И допълни, че в Смолянска област се работи при най-трудните планински условия и при най-висока смъртност.

Личните лекари би трябвало да получат 1000 лв. допълнително заради COVID-19 днес, 15 декември

Общопрактикуващите лекари на първа линия в борбата с COVID-19 ще получат допълнителните 1000 лева във вторник, 15 декември, предаде БГН...

"Ще го проверя и през кмета ще ви информирам. Всички, които са работили, получават. Даже и в МВР така са го направили. Над 10 дежурства – 1000 лева, между 5 и 10 дежурства – 600 лева, под 5 примерно – 300 лева. Може да не съм точен с цифрите, но има такъв ред даже за колегите, които подпомогнаха бърза помощ", обясни Борисов.

В хода на точно този разговор, звънна здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов. Борисов му каза: "При мен е Краси, шофьор на линейка в център Доспат, който ми каза че въпреки че е на първа линия, шефа на болницата в Смолян не му изплаща 1000 лева, защото му казал, че не работи. Този месец може ли да ми кажеш колко пари се отделиха за хората на първа линия?". Министър Ангелов отговори, че са 83 милиона лева.

"Значи 83 милиона данъкоплатците чрез нас са преразпределили към такива като тебе. Не е лев, не е два. Сиреч, аз съм ти пратил 83 милиона, сега да видим кой ти ги е задържал", зарече се премиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика