Ще има ново искане за извънредно заседание на парламента

980
Ще има ново искане за извънредно заседание на парламента
Снимка: БГНЕС

Днес проведохме разговори с другите парламентарни групи и внасяме 73 подписа за свикване на извънредно заседание в сряда. Съобразили сме се с желанията на колегите от другите групи за дневен ред. Това заяви лидерът на опозицията Корнелия Нинова.

„Първа точка е проект за отмяна на решението за ваканция. Втора точка са трите предложения за промени в изборния кодекс. Трета е промяна в закона за задълженията и договорите, това е намаляването на наказателните лихви. Четвърто е споразумението с Канада и пето са данъчните закони, които минаха през бюджетна комисия. Приети са на тъмно от МС, но по същество увеличават данъци и акцизи, тоест финансовото бреме на народа“, каза Нинова.

В парламента пак няма кворум, ГЕРБ провали заседанието* (СНИМКИ)

Народното събрание не успя да събере кворум и при трите си опита, за да започне извънредното си заседание, насрочено с подписите на БСП...

Според нея Димитър Главчев трябва да свика заседание, защото такива са правилата на парламента. „Ако отново разиграват тези циркове, не дойдат или не се регистрират, ги призоваваме да си върнат заплатите. Нашите депутати, всеки в региона, от който е избран, тези средства да финансира, да дари, по негова преценка на домове за деца, на възрастни хора, на читалища, на самодейни състави. Тези пари не са изработени, следователно ще ги дарим там, където български граждани имат нужда от това“, зарече се лидерът на БСП.

„Групите, с които разговаряхме са АБВ, които имат предложения за изборния кодекс и са се подписали. ДПС и РБ, като по тяхно предложение сме включили в дневния ред предложения за изборния кодекс, както и независимите депутати. Това са 73 подписа и продължаваме да събираме подписи. Днес имаше заседание и ГЕРБ можеха да се регистрират и да предложат дневен ред, да го приемем и да работим в сряда. Това е поредното безумие, показване на слабост и следване на политиката на опозицията“, каза Нинова.

Според нея от няколко месеца ГЕРБ следват това, което прави опозицията. Опозицията задава дневния ред, а те са в слабото положение да я следват и да предприемат някакви популистки ходове в безсилието си да управляват държавата

„Ние бяхме тук и се регистрирахме всички, но с тези свои действия те доказват нашите твърдения за страх от опозицията, страх от дебати и страх от истината по много важни въпроси, за които те направиха фатални грешки в политиката на България. „ГЕРБ днес се самоубиха ритуално и то три пъти. Три регистрации, на които те не участваха. Да закриеш парламента в парламентарна република е мракобесие. „Те останаха в изолация- Атака, Ковачки, патриоти и ГЕРБ”, заяви още Корнелия Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика