Сидеров и Чуколов сами се отказаха от имунитетите си за случая "НАТФИЗ"

4076
Сидеров и Чуколов сами се отказаха от имунитетите си за случая "НАТФИЗ"
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов сами са се отказали от имунитетите си по случая "НАТФИЗ", предаде Нова телевизия. Това стана минути преди парламентът да гласува свалянето на протекцията.

Решението на Сидеров и Чуколов идва след като точно преди седмица те не се отказаха от имунитетите си заради случая с клекшопа на "Раковска". Тогава се наложи парламентът да им свали имунитетите с гласуване в пленарна зала. Сегашното решение е изненада, защото Сидеров до последно твърдеше, че няма да си даде имунитета, тъй като пред НАТФИЗ го е бил полицай.

Десислава Атанасова е сигурна, че Сидеров и Чуколов няма да избягат от правосъдието

Мисля, че и г-н Сидеров, и г-н Чуколов ще бъдат открити, ако им се приложи мярка за неотклонение от прокуратурата. Това заяви депутатът...

Случаят НАТФИЗ

Първата проява на Волен Сидеров в НАТФИЗ беше на 23-ти октомври вечерта, точно преди изборите. Тогава той и негови сподвижници нахлуха в академията, като обяснението им беше, че са проверявали за разпространители на наркотици. Последва нова проява на Сидеров – в изборната вечер, на 25-ти октомври, когато той пак нахлу в НАТФИЗ, за да търси човек, който го бил ударил на 23-ти. Тогава студентите отказаха отпор, дойде и полиция, а бизнесменът Камен Попов, който неясно как се оказа на мястото на случая, удари с юмрук в лицето лидера на „Атака”.

След тези брутални случки от „Атака” обясниха, че на 23-ти Сидеров, заедно с други депутати и членове на „Атака”, е лепил плакати за борба с разпространението на дрога в София. Той е бил ударен от актьора Анатоли Лазаров, като телевизия „Алфа” пусна запис на случая. Депутатът от „Атака” Магдалена Ташева призна, че материалът е минал през монтаж и обеща да даде суровите кадри в сутрешния неделен блок на bTV, но след това националистите не изпълниха обещанието си. Анатоли Лазаров и друг актьор - Евгени Будинов, известен с ролята си във филма „Отряд за бързо реагиране”, отговориха, че в репортажа на "Атака" не е представена цялата ситуация, а Будинов обясни, че Сидеров опитал да ги намаже с лепило, за да си лепи плакатите по тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика