Сидеров се облизва за оставка на Захариева

5065
Сидеров се облизва за оставка на Захариева
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров намекна за оставка на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, предаде БГНЕС.

В кулоарите на парламента Сидеров коментира изказването на премиера Бойко Борисов, който в интервю за bTV от тази сутрин заяви, че е възможно да има рокади в кабинета, но сега не е моментът за това.

Борисов се надява протестите да спрат, тъй като бензинът поевтинява, не се уплашил от протестите

Надявам се, че протестите ще спрат, след като падат цените на горивата. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос възможни ...

"Бих насочил моя поглед към външния министър Захариева. Няма да изброявам моите забележки към нея, но има няколко теми, по които тя търпи критики. Разбира се, тя е млад човек и може да седнем да си поговорим. Да ѝ кажа как вървят нещата в света, защото имам чувството, че тя изпуска някои тенденции. Вчера виждам, че по отношение на Пакта за мигрантите имаше завой. На Коалиционен съвет ние се събираме и казваме, че този пакт не трябва да се приема, премиерът се съгласява с това и изведнъж на Външна комисия започва да се говори нещо друго. Това не е хубаво", смята Сидеров.

По отношение на Пакта за мигрантите интересно изказване направи българският евродепутат от квотата на БСП Петър Курумбашев. Курумбашев насочи критиките си към дясната ръка на Бойко Борисов - Цветан Цветанов. Причината за обяснението на Курумбашев е твърдението на Цветанов, че още на 18 април е гласувал "за" пакта в Европейския парламент. "Г-н Цветанов отново бърка компютрите с компоти. Вероятно услужливо са му предоставили разпечатката от гласуването по Резолюция на Европейския парламент от 18 април 2018 г. относно напредъка по глобалните пактове на ООН за безопасна, организирана и законна миграция и относно бежанците, но г-н Цветанов не е прочел какво точно сме гласували. А сигурно не е и разбрал, че освен аз и колегите Станишев и Пирински, на 18 април в 12:13 часа колегите Асим Адемов, Андрей Ковачев, Ева Майдел, Андрей Новаков и Владимир Уручев също са подкрепили резолюцията. Започвам да се обърквам – те ли са гласували грешно или аз правилно. Дали пък не е грешка, че съм гласувал, както евродепутатите от ГЕРБ? Не може да бъде одобрен документ през април, който предстои да бъде приет през декември от ООН. Между другото, обсъждането на този пакт беше в ЕП във вторник, като гласуване от ЕП ще има евентуално в следващите месеци."

Политика

Лидерът на "Атака" коментира и протестите, които се провеждат в различни градове на страната от няколко дни. Сидеров подчерта, че всеки има право да протестира и няма как да знае дали те са организирани и финансирани от някъде.

Цветан Цветанов: БСП стои зад протестите

"БСП стои категорично зад протестите. Има и други политически формации, които са извън парламента, които също желаят да има оставка и п...

Според Волен Сидеров съществува обществено недоволство от сегашното управление. За пример той даде увеличението на данъка върху старите коли и обяви, че на Коалиционния съвет в началото на седмицата е предложил то да отпадне. "Вижда се, че хората не го приемат. Заради едни 20 млн. лева приход в бюджета, караме 2 млн. българи да се бръкнат в джоба. Няма значение 2 лв. или 5 лв. Всяко увеличение за българина не е добре. Не се вслушаха в моя съвет", обясни Волен Сидеров.

"Аз съм отговорен човек. Когато вляза с някого в отбор, докато отборът не се разтури, аз няма да предам четата. Мен са ме предавали, аз няма да го направя, но искам взаимно зачитане“, допълни още Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика