Сидеров: Вдигам бунт срещу данъка на колите, ще дам Каракачанов на Гешев

5071
Сидеров: Вдигам бунт срещу данъка на колите, ще дам Каракачанов на Гешев
Снимка: БГНЕС

Против увеличаването на данъци съм. Ще се опитам да организирам някакъв вид протести пред кметството по повод данъка на колите. Това каза пред БНТ общинският съветник и лидер на Атака Волен Сидеров.

"Управляват ГЕРБ, заявили са се като десни. Дясното намалява данъците по учебник, а ГЕБР ги вдига, което не е добре. Говори се непрекъснато , че има излишъци, а имаме увеличаване на данъци, започна обяснението си той.

Съдът гледа делото за чистотата на въздуха в София

В понеделник Софийският градски съд ще гледа делото, заведено от „Група за чист въздух“ срещу Столична община. БГНЕС припом...

По думите му предлогът за вдигане на данъка е нонсенс, тъй като се вдига данъкът както на колите, които замърсяват повече, така и на тези с газови уредби. Това ще засегне стотици хиляди души, каза Сидеров. "Не може да се измери колко ще намали това замърсяването. Видът каква кола караш, не се определя от твоето желание, а от твоите възможности. Да дадат на хората възможност да живеят добре и да карат екологични коли и тогава да им вдигнат данъка", категоричен беше лидерът на Атака. 

Сидеров ще настоява и за ревизия на договорите за чистота и пълното им осветляван. "На 30 декември ще се обсъди план сметка за чистотата. 217 млн. лв. в доклада няма мотивация, защо парите трябва да са толкова. Това е увеличение с 10 милиона. Няма анализ на база на какво се начисляват тези пари. Това е надписана сметка, и тъй като тук участват обикновено частни фирми. Ще ги осветля скоро. Ще гласувам категорично против. Освен това ще настоявам за подробен анализ от надлежните органи какви договори са сключвани и с кои фирми, точно както заявих и в предизборната си кампания за кмет на столицата”, заяви Сидеров.

"Ако ме бяха избрали за кмет щях да прекратя тези договори, но не ме избраха. Договорът за почистването е апокрифен. Сега отново се боря за информация както като бях депутат. Договорът за софийска вода например бил написан на пишеща машина още по времето на Софиянски. И в него било написано, че неустойката е милиард и половина, ако се прекрати договора. Представяте ли си,този който го е подписал трябваше просто години наред да бъде в СЦЗ - Софийския централен затвор", поясни лидерът на Атака.

Не виждам в какво да подкрепям ГЕРБ, коментира позицията си в общинския съвет Волен Сидеров. "Ако предложат разумна политика, а не антибългарска за вдигане на данъците, ще си помисля. Ако предложат социални мерки. Гледа се само как да се взимат пари – синя зона, данъци. Ако предложат нещо за майките и децата, аз съм в социалната комисия, ще ги подкрепя.", каза той.

Как да сметнем автомобилния си данък - не само в София

След явно обявеното намерение на столичната кметица Йорданка Фандъкова да бъдат увеличени автомобилния данък и данъка за придобиване на...

Въобще ще се окаже,че има много по-интересни теми от парламентарните, защото в парламента има вече една рутина. Така Сидеров коментира последните рокади в кабинета. "Аз съм доволен, че не съм там, в момента, в който се приемат антинародни решения. Например, болничните да не се плащат. Това е антинародна политика. И това се решава на коалиционен съвет, защото ние сме изключени, махнати от управлението. Атака не е напуснала, тя беше част от тройната коалиция, която сключи договор с ГЕРБ за управление на държавата. ГЕРБ стимулира изолирането на "Атака", тъй като бяхме неудобни, а НФСБ и ВМРО бяха просто инструмент. Но ГЕРБ и ръководството на ГЕРБ са основният поддръжник на тезата "Атака" да не е в управлението", категоричен беше Сидеров.

"Каракачанов отдавна е за сваляне и за разследване. Между другото във военното министерство все повече данни ми дават за крупни далавери. Ще ги подредя в списък и ще ги дам на новия главен прокурор Иван Гешев да хвърли поглед към това тресавище военното министерство, в което потъват милиони от нашите пари. Срещу което имаме необлечена, ненахранена войска и 2 млрд. лв за ненужни няколко чертежа на самолети. Всичко това е една антибългарска политика и Каракачанов е носител на тази политика." Това беше първият министър от кабинета Борисов, на когото спред Волен Сидеров трябва да му бъде свалено доверието.

"Необходима е смяна на друг министър в кабинета, но с ясна визия. Министерствата, в които трябва да се вземат спешни мерки са вътрешното и външното най-вече. Във военното вече казах и енергетиката", обясни още Сидеров. "Едва ли ще остане министерство, което да похваля. Подкрепил съм технократи, не партийни активисти, които общо взето работят приемливо. Но имайте предвид, че работата на един министър е част от целия кабинет. Във Варна те го наричат център, но това ще бъде реално военна база на САЩ. България става фронт срещу своята освободителка (Русия). В такъв фронт не искам да участвам. Ще платим жестока цена за това, както когато станахме съдружници на Третия Райх."

Оставката на Бисер Петков: "Къде е оставката на зам.-министър Султанка Петрова от ВМРО. Това питам, защо министърът е отстранен , а заместничката му, която изготви потресаващата стратегия за социални услуги. Ние внесохме поправка, защото Законът за социалните услуги застрашава утре частни фирми от чужбина да вземат детето ви, под предлог, че не се грижите за него и вие да не разберете къде е то повече. Този закон влиза в сила януари, а не трябва", разгневи се Сидеров."Бисер Петков отдавна трябваше да бъде отстранен, защото това министерство не е социално, то работи за НПО-та и то чужди. Там се прилага на практика джендър философията. Там се правят реформи,които подкрепят джендър политиките." коментира още той.

18 млн. лева приходи се очакват от данъка за МПС в София

"В пари очакванията са 18 млн. лева да има допълнителни приходи от данъка за моторните превозни средства и около 20 млн. лв. от данъка ...

"Майките бяха подтикнати да излязат отново от неадекватното решение на групата на ГЕРБ. Пак ви казвам ГЕРБ са тези , които движат политиката в България. НФСБ, ВМРО – този остатък от Обединени патриоти, който незаконно се нарича ОП, са само инструмент. Това неадекватно решение да одобриш Валери Симеонов за зам.-председател на най-висшия орган в страната предизвика жестоко обидените от него. Аз бих излязъл и се наредил до тези жени като гражданин, който е против. Веднага си представям как ще кажат, че той яхва протеста. Но Валери Симеонов не само не трябва да е зам.-председател на НС. Той не трябва да е въобще в някакъв видим пост в политиката. Сега мога да се извиня към хората, че аз съм до голяма степен виновен той да е в политиката и в парламента, и сега зам.-председател. Но той е удобен, питайте Дариткова, Менда Стоянова, с които сега Валери Стоянов е в много близки отношения. Това са хората на Цветан Цветанов, те бяха супер близки с Валери. Питайте ги тях защо го лансират този човек. Защо не поискаха друг представител на ОП или най-правилното – вие нямате право на ваш зам.-председател на НС, защото незаконно изключихте Сидеров и Атака и така си избихте комплексите, че Атака години наред вкарва депутати, а вие не.Но това трябваше да го каже ГЕРБ", завърши Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика