Симеон Славчев, ПП МИР: Политиката трябва да се формира от експертите*

1645
Симеон Славчев, ПП МИР: Политиката трябва да се формира от експертите*
Снимка: ПП МИР

Политиката в България трябва да се формира от експертите, а не от политиците. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев при представянето на листите на партията за област Стара Загора.

"Листите на ПП МИР не само в Стара Загора, а и в цяла България, са съставени изцяло на експертна основа. Повече от 90% от листите са от гражданската квота. При нас са водещи преподавателите от висши учебни заведения, имаме водещи юристи, адвокати, инженери. С този модел ние показваме, че политиката в България трябва да се формира от експертите, а не от политиците", заяви Симеон Славчев.

Владислав Милев, който е един от най-авторитетните мениджъри в автомобилната индустрия, е водач на листата за народни представители от ПП МИР в Стара Загора. Той е и зам.-председател на ПП МИР и има значителен опит на висши мениджърски позиции в различни компани, както и над 25-годишен опит в автомобилната индустрия. Благодарение на неговите усилия и на екипа му се постигат значителни резултати в приходите и печалбите на компаниите, в които е работил. Зам.-председателят на ПП МИР е бил изпълнителен директор на „София Ауто“, както и служител на „Дженерал Мотърс“ и представител на флийт отдела на „Адам Опел" АГ в България.

"Ние наистина искаме да внесем промяната и да покажем, че българският народ може да вярва в политиката, защото това, което видяхме през последните 30 години, определено насочва нещата в съвсем друга посока", заяви водачът на листата Владислав Милев.

"Използвам случая да призова всички българи да гласуват машинно, тъй като това е единственият вариант техният глас да не бъде опорочен или сбъркан в някакъв неадекватен вариант", коментира още Милев.

Евгений Попов е на второ място в листата на ПП МИР. Той е машинен инженер и бивш дългогодишен служител от МВР. Работи като началник от отдел "Автотранспорт" на БНБ. Майстор на спорта по лека атлетика -тласкане на гюле, а като щангист е втори в Европа в свръхтежката категория през 1980 г. В силовия трибой е втори в Европа и четвърти в света през 1995 г. Участва и в съсзтезанието за "Най-силен мъж на планетата", като три пъти стига до финалните турнири. Той е първият представител на БНБ, който е поканен за участие в турнира.

Румен Минев е трети в листата на ПП МИР. Той е главен секретар в консулството на Узбекистан в България. Преди това е работил в различни предприятия и има значителен опит в търговията на пазарите в Руската федерация. Бил е и търговски директор.

Мико Леви заема четвърто място. Работи в сферата на застраховането, като има значителен опит както в България, така и в Руската федерация.

На пето място в листата на ПП МИР е предприемачът и икономист Драгомир Дечев.

Симеон Славчев съобщи, че основна цел на ПП МИР е да развива целогодишно туризма в страната.

"Намираме се в Стара Загора, която има уникални дадености за туризъм. Минералните извори са едни от тях. Страната ни е на второ място в света по брой минерални извори, в това число и лечебни. Целта на ПП МИР е това да стане основен приоритет на България. Нашите експерти изчислиха, че 1/7 от БВП на страната може да се генерира от туризъм", заяви Симеон Славчев.

Той каза, че основен приоритет на ПП МИР е развитието на селското стопанство и връщането на ролята на българското село . Идеята е този ключов отрасъл в икономиката да се възроди и да се превърне в един от основните сектори за износ на продукция в чужбина.

Целта на ПП МИР е България да стане социална и индустриална държава*

Всички предложения за промени на ПП МИР ще превърнат България в социална и индустриална държава. Това заяви председателят на ПП МИР Сим...

Транспортът, инфраструктурата и логистиката е другият основен приоритет на политическата сила, уточни още Славчев. "Стара Загора е уникален транспортен център на Южна България. Нашата идея е да се направят транспортни хъбове в цялата страна. Трябва да се наблегне върху съчетанието на жп транспорт, въздушен, пътен и морски, тъй като тези сфери са недобре развити", коментира Симеон Славчев.

Развитието на чистите технологии и високите производства също е приоритет на ПП МИР, като България може да се индустриализира и да прави чисти производства, съобщи още председателят на партията.

Той каза още, че въвеждането на доказания немски модел на социално-пазарно стопанство ще превърне България в силна социална и индустриална държава, така както това се случи с Германия след края на Втората световна война. Именно за това този модел трябва да стане основа за българската икономика.

ПП МИР предлага политическия и икономическия живот на страната да се изгради наново, защото близо 30 години преходът продължава и той още не свършил.

Той представи и финансовата децентралзиация на общините като друг основен приоритет в предизборната програма на партията, като уточни, че това ще стимулира местното самоупправление и по-голямата част от средствата ще останат за малките населени места и те няма да могат да разчитат на подаяния от правителството.

Човек, спасил Видин от наводнение, води листата на ПП МИР в областта

Веселин Велков е водач на листата на кандидати за народни представители на ПП МИР за област Видин. Той е награден с грамота за спасяван...

От ПП МИР предлагат да се създаде и Министерство на семейството, което ще спомогне с разрешаването на проблема с демографската катастрофа и ще се бори за запазване на българския род и традиции.

Да се въведе и мандатност за всички публични избираеми длъжности, предлагат още от политическата партия. Това ще важи за кметове, общински съветници и народни представители.

Симеон Славчев заяви, че основните цели на партията са всеки да живее в комфортна среда и да получава качествена медицинска помощ. Другите две основни цели са всеки гражданин на страната ни да има работа и всяко дете да има достъп до образование.

*Публикацията е съгласно договор за информационно обслужване за предизборна кампания за Парламентарни избори 2021.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика