Симеонов: Няма сделка "Изборен кодекс срещу антикорупционен закон"

649
Симеонов: Няма сделка "Изборен кодекс срещу антикорупционен закон"
Снимка: БГНЕС

Предсрочни избори ще има само тогава, когато някоя от трите партии – ГЕРБ, остатъкът от Реформаторския блок и Патриотичният фронт - реши да има такива. Има и едно обстоятелство – Бойко Борисов – ако внезапно реши да си хвърли оставката, естествено отиваме на предсрочни избори. Това съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред БНТ. В момента по думите му има наличното мнозинство.

"Ще видите това в сряда, когато ще гласуваме против ветото на президента. Не е ясно какво точно ще стане в сряда. Ако бъдем подкрепени, оставаме в управлението. Ако не бъдем подкрепени, ще трябва да прекратим тази подкрепа, което ще доведе до нова конфигурация, но това не означава задължително предсрочни избори", обясни Симеонов

Задава се нов проблем пред коалицията, ДБГ и ПФ с разногласия за закона "Кунева"

В и без това разклатената управляващата коалиция се задава ново разногласие, научи Actualno.com от свои източници.  Причина за ра...

"Сделка "Изборен кодекс срещу антикорупционен закон" не може да има", обясни още съпредседателят на ПФ, според когото е прекалено елементарно да се говори за такава сделка, а патриотите не се вживяват като основен фактор, но имат категорични възражения срещу т.нар. анонимни сигнали.

По думите му в антикопрупционния закон има текстове, които по никакъв начин патриотите не могат да подкрепят – че по анонимни сигнали можете да съсипете живота на когото пожелаете, категоричен бе Симеонов, който сподели, че е бил подложен на подобно разкостване по анонимни сигнали от комисията на Волен Сидеров.

Прогнозата на Симеонов е, че текстът за неподписаните сигнали няма да мине.

Според патриота твърде лековато се коментира и въпросът за предсрочните парламентарни избори, защото нито БСП, нито ДПС или АБВ искат и са готови за такива, а това е само празно дърдорене за привличане на вниманието и ухажване от медиите.

Антикорупционният закон на Кунева "затъна" в ресорната комисия

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в Народното събрание отхвърли на първо четене Закона за пре...

Валери Симеонов нарече президента Росен Плевнелиев "слаба политическа фигура, която с нищо няма да се запомни, освен с хлапашкото му подскачане по стълбите на президентството".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика