Симеонов: Още не съм чул и един аргумент срещу Слави Бинев

15321
Симеонов: Още не съм чул и един аргумент срещу Слави Бинев
Снимка: БГНЕС

Все още не съм чул нито един сериозен аргумент за това Слави Бинев да се оттегли от председателския пост на Комисията по култура и медии. Това каза на брифинг в парламента съпредседателят на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов, предаде „Фокус”.

"Ако го оттеглим, всичко, което казват за него ще излезе вярно. България парламентарна държава ли е или не? По конституция е”, заяви Симеонов.

И музикантите срещу "безпринципните назначения в културата"

Българската музикална асоциация /БМА/ изказва своята тревога относно липсата на ясни правила при номинирането, избора и назначаването...

По думите му все още няма решение по въпроса със Слави Бинев.

„Няма да поискам оставката на Вежди Рашидов, защото това, което правим, е да опитваме да осигурим политическа стабилност. Ако трябва да се вземе някакво решение, то трябва да се вземе от министър-председателя”, посочи Симеонов.

По думите му това, което оронва престижа на НС, е непрекъснатото четене на враждебни декларации, които имат цел за разделяне и противопоставяне на българското общество. „Достойният отговор на тази декларация е всички депутати да станат и да излязат”, каза още Валери Симеонов.

Проведохме среща с министърът на правосъдието Христо Иванов. Беше по покана на ПФ по повод на важни въпроси, заложени в програмата ни. Първият основен въпрос с огромната по мащабност битова престъпност, допълни Симеонов.

Симеонов: Преди отговора си ще говоря с Цачева и с Бинев

Ще говоря със Слави Бинев и Цецка Цачева и ще дам отговор. Това каза пред журналисти на Втория конгрес на НФСБ съпредседателят на &bdqu...

Битовата престъпност е характерна за малките населени места. Най-силна е там, където има едни по-големи общности от определен етнос, посочи Симеонов. "Получихме пълното разбиране на министъра, както по поставените въпроси, така и по желанието да се предприемат спешни мерки, за да се ограничи тази престъпност", заяви той.

По думите му е постигнато съгласие за взимане на практически мерки по отношение на кражби под минималната работна заплата. Симеонов заяви, че министър Иванов е изразил готовност за пълно съдействие и е направил предложение за съставянето на комплексна програма за решаването на въпроса с престъпността, с която Патроитичният фронт са съгласни. Председателят на ПГ на Патриотичния фронт уточни, че тази програма ще стане реалност след съставянето на съвместна работна комисия с представители на министерство на правосъдието, МВР и прокуратурата. По този начин ще се излезе с обща програма за решаването на проблемът битова престъпност”, каза още Валери Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика